Ресурси на Географ БГ, които учителите могат да ползват за онлайн обучение

Сайтът на Географ за изминалите 6 години успя да генерира огромно онлайн съдържание над 5000 теста, статии и снимки. Всички те могат да бъдат използвани от учителите като безплатен ресурс за дистанционно онлайн обучение:

На ваше разположение са повече от 250 теста

От нашия сайт може да ползвате и редица презентации за България и света: Границите на България; Брегова линия на Балканския полуостров; Брегова линия на Европа; Брегова линия на Азия; Географски рекорди и феномени в природата на Азия; Географски рекорди и феномени в природата на АнтарктидаГеографски рекорди и феномени в природата на Африка; Брегова линия на Северна Америка; Географски рекорди и феномени в природата на Северна Америка; Брегова линия на Южна Америка; Географски рекорди и феномени в природата на Южна Америка; Брегова линия на Африка; Брегова линия на Австралия и Океания.

Сайтът изобилства от статии, посветени на различни географски рекорди и феномени от типа на: Най-дългите реки в Европа; Измислените езера на интернет; Островът като експеримент на природата и обществото и материали за много други интересни места по света.

Изключително богата е нашата колекция от фотописи от пътешествия по света и из България.

Чрез търсачката на сайта можете да стигнете до варианти от областните кръгове на олимпиадата по география и икономика през изминалите години.

Онлайн са достъпни и всички материали от състезанията от географския фестивал:

Разходка с изненади

Разходка с изненади 2015

Разходка с изненади 2016

Разходка с изненади 2017

Разходка с изненади 2018 

Разходка с изненади 2019

Географиада

2015 г.: Полуфинал 1Полуфинал 2Финал

2016 г.: Квалификационен кръгФинал;

2017 г.: Квалификационен кръгФинал;

2018 г.: Квалификационен кръгФинал;

2019 г. Квалификационен кръгФинал.

Чрез търсачката на сайта учителите и учениците могат да достигнат до разнообразно съдържание, което може да им бъде от полза. Профилите ни в социалните мрежи - Страница на Географ БГ във Facebook и профилът ни в Instagram (geograf_bg), са средства, чрез които учениците могат лесно да достигат до ежедневните постове с географска насоченост. 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Изглед към град Чефалу, Сицилия

ггф