Второто издание на "Куизът на Географ БГ"

Второто издание на "Куизът на Географ БГ"

На 22.02 се проведе второто издание на „Куизът на Географ БГ“. Мястото на неговото провеждане отново бе бар „Гарванът и гюлето“. 

В куизът участие взеха 17 отбора, в които имаше общо 82 души. Сред тях имаше множество ученици, студенти, преподаватели и други приятели на географията. Географският дух бе налице през цялото време, а събитието донесе топли и приятни емоции за всички участвали в него.

 

Отборите премериха сила в пет кръга, а в крайна сметка класирането изглеждаше по следния начин:

За второ поредно издание на първо място завърши отборът „Черните птици“. Те финишираха с рекордните 81 т., което е с 10 точки повече от предишното им представяне. На второ място пък отново остана отборът „Geogeeks”, които напълно идентично завършиха отново с 10 точки повече от предходния куиз и пак завършиха с 3 точки зад първите. Битката на върха бе повече от оспорвана, като само допреди последния кръг „Geogeeks” имаха преднина от 3 точки, но именно във финалния рунд се осъществи и големият обрат. 

„Черните птици“ отново ликуват с нагрдата за първо място
„Geogeeks”
„Провинцията“

На трета позиция този път застана дебютиращият отбор „Провинцията“, които имаха в актива си 74 т. Любопитно е, че на четвърто и пето място завършиха съответно отборите „8-то море на Единбург“ и „Будалите“ - следователно единствено появата на „Провинцията“ размести подредбата в челото на класирането от предходния куиз. Това постоянство в представянето на тези отбори може да се онагледи и в класирането на вечната ранглиста, където те доминират. Общо 10 пък са отборите, които са взели участие и в двата куиза до този момент. 

Класирането на отборите, участвали и на двата куиза до този момент

За победителите имаше различни награди, но най-важен бе споменът, както и новите емоции от интелектуалната забава. 

Благодарим на всички за участието във второто издание на „Куизът на Географ БГ“. Благодарим и на всички, които участваха в организацията по провеждането на куиза. 

Скоро ще се срещнем отново! Следете сайта на Географ БГ за информация относно следващия куиз. 

Очакваме Ви!

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Родният дом на империатрица Жозефина - жената на Наполеон Бонапарт , о-в Мартиника

ггф