"Куизът на Географ БГ" vol.2

"Куизът на Географ БГ" vol.2

След първото издание на "Куизът на Географ БГ" предстои да се срещнем отново за да съберем феновете на географското познание и любителите на интелектуалните предизвикателства. Второто издание на куиза ще се проведе на 22 февруари 2024 г., четвъртък, от 19:30 ч. в бар "Гарванът и гюлето" на адрес ул. "Позитано" 3 в София. 

Напомянме, че "Куизът на Географ БГ" е ежемесечно събитие с кауза - набраните средства от таксите за участие ще се използват за покриване на разходи при организирането на Българския географски фестивал. Таксата за участие е 5 лв. на човек. В един отбор могат да се запишат максимум до 6 души. Няма възрастово ограничение за участниците. 

Регламентът на куиза е следният:

В първи кръг 10 въпроса ще бъдат от затворен тип, докато във втори кръг ще има 10 въпроса с отворен отговор. Третият кръг пък ще бъде тематичен, като всяка тема ще бъде съобщавана предварително, а четвъртият рунд ще се състои от различни загадки с мултимедийни файлове (видеа, музика, картини и т.н.). Последният кръг сме нарекли "Професорският кръг", защото въпросите ще бъдат съставяни от проф. Румен Пенин.

Максималният брой точки на всеки куиз ще бъде 100, а за победителите ще има интересни награди.

Тематичният кръг за предстоящото издание ще бъде “Географията в световната литературна класика”.

Регистрацията за участие става чрез попълване на регистрационната форма. Всеки отбор ще получи потвърждение за успешна регистрация. Съобщаваме, че предстоят да бъдат изготвени различни ранглисти на база изминалите кузиове, затова съветваме да записвате отборите си с използваните от вас имена в предходните издания. 

По време на куиза ще може да си закупите и изданията на Географ БГ (книги, атласи, образователни постери и сувенири). 

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Родният дом на империатрица Жозефина - жената на Наполеон Бонапарт , о-в Мартиника

ггф