Четвъртото издание на „Куизът на Географ БГ“

На 25.04 се проведе четвъртото издание на „Куизът на Географ БГ“. Мястото на неговото провеждане отново бе бар „Гарванът и гюлето“.

В куиза взеха участие 19 отбора, в които имаше общо 90 души. Сред участниците имаше множество ученици, студенти, преподаватели и други приятели на географията. Събитието отново донесе топли и приятни емоции, а географският дух бе налице през цялото време.

Отборите премериха сила в пет кръга, а в крайна сметка класирането изглеждаше по следния начин:

 

Обратно на върха - така можем да опишем куизa за отбор „Черните птици”. Те завоюваха своята трета победа от началото на годината с рекордните 81 т., което затвърждава тяхното добро представяне в куизовете досега. Първото място обаче не бе постигнато никак лесно, тъй като с едва една точка зад тях завърши отбор „ГГФ Мастърс“. Всичко се реши буквално в последните два въпроса, а това бе най-късата финална дистанция между първите два отбора досега. „ГГФ Мастърс“ направиха отново отличен куиз, като досега имат две участия, на които завършват съответно на първо и на второ място. Отбор „Провинцията“ също се представи убедително за пореден път. Те финишираха с 74 т. и за втори път грбнаха третото място. Трбява да отчетем още впечатлявщото участие на „Retired geographers“, които завършиха четвърти и на „8-то море на Единбург”, които за четвърти пореден куиз завършват в първата петица.

Още едно първо място за „Черните птици“
Отбор „ГГФ Мастърс” с наградата за второ място
Младежите от „Провинцията” с поредното си качествено представяне

Ето как изглежда и вечната ранглиста към този момент:

Горната част на вечната ранглиста
Долната част на вечната ранглиста

За победителите имаше различни награди, но най-важен бе споменът, както и новите емоции от интелектуалната забава. Благодарим на всички за участието във това издание на „Куизът на Географ БГ“. Благодарим и на всички, които участваха в организацията по провеждането на куиза. Скоро ще се срещнем отново! Следете сайта на Географ БГ за информация относно следващия куиз. 

Очакваме Ви!

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Бохинското езеро в Словения

ггф