7 години Географ БГ

7 години Географ БГ

Измина още една година от създаването на нашия географски сайт. Тази седма година съвпадна с едно от най-предизвикателните изпитания на нашето време – пандемията от Covid-19. Дейността на Географ БГ не остана незасегната от глобалния катаклизъм. Кризисната ситуация около пандемията ни даде поука, че понякога се налага бързо да преформатираме дейността си и да приспособяваме нагласите си към новата действителност. За съжаление се наложи да отменим ежегодния Български географски фестивал и да отбележим събитието символично. Преформатирахме обученията си за учители по програмата на "Ти и Lidl за по-добър живот", участията си в Софийския фестивал на науката и Европейската нощ на учените (Бургас и Сливен).

Радваме се, че през изминалата година успяхме да ви зарадваме с нова книга, издадена от Географ БГ и нов образователен георафски постер. По време на онлайн обучението Географ БГ бе добър помощник на учителите и учениците, осигурявайки им множество онлайн образователни ресурси. През изминалата година издадохме поредния брой на е-списание „Географ“, а в близко бъдеще ще представим нов. Важна част от дейността на организацията остава партньорството ни с Българското географско дружество, с което организирахме кръгла маса по проблемите на българското географско образование.

Нашата мисия остава неизменима – да популяризираме географията и науките за Земята сред обществото и най-вече сред децата на България. Радваме се на всяка обратна връзка, която получаваме за съдържанието на сайта; за събитията, които организираме; за е-списанието, което издаваме; за нашите географски продукти и за всяка една дейност, в която се включваме с ентусиазъм.

Благодарим ви за подкрепата и доверието през изминалите 7 години. Вече можем да кажем с усмивка, че „не ни липсват първите 7 години“ :)  Неоценима е подкрепата, която сме получавали и получаваме от нашите приятели, читатели, партньори и фенове на географията!

Благодарим ви!

Екип на Географ БГ

Публикувано от dimitar.zhelev

1 Коментара - 7 години Географ БГ

mareto_84 February 17, 2021

Отговори
Честит 7-ми рожден ден, скъпи приятели! Вашият РД е празник на географската наука изобщо, у нас и по света /навсякъде, където ви четат/:) Във време на изпитания във всякакъв аспект и недостиг на /каквото се сетите/ аз искам да ви пожелая здраве, усмивки, пътешествия и приключения /същността на Географията според любимия на всички ни проф. Р.Пенин/ и още повече хъс в подкрепа на любимата ни наука! Успех!

Сподели

Снимка на деня

Изглед от старата част на гр.Телфорд, разположен на р. Севърн, Западна Англия

ггф