София празнува 1 юни с 50 безплатни ателиета за деца пред Народния театър

Съорганизатори на събитието са Фондация „Изиарт” и Столична община, а всички инициативи в програмата са с вход свободен, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 
 
Работилниците ще се провеждат от 10.00 до 18.00 часа, на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. Със специално разработени игри ще посрещнат децата Национален археологически институт с музей /НАИМ/, Национален природонаучен музей, Университетската ботаническа градина, Етнографски музей и Софийска градска художествена галерия. Организаторите са планирали и необичайна архитектурна разходка с ретро трамвай из центъра на града с цел да запознаят децата с най-знаковите сгради на София и техните специфики. 
 
За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието „Цирк на науката”. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари. 
 
 

Публикувано от geolub

Сподели

Снимка на деня

Родният дом на империатрица Жозефина - жената на Наполеон Бонапарт , о-в Мартиника

ггф