Музеят на историята на София започва кампания „100 години спомен” на 1 юли

Кампанията "100 години спомен" започва на 1 юли 2014 г. Набирането на вещи, снимки, документи и др., свързани с историята на сградата на Централната минерална баня и пл. "Бански", ще продължи до края на месец август. Целта е да бъде събран богат архив, свързан с живота на сградата на Централната минерална баня, преди тя да се превърне в сграда на Музея за история на София. Материалите могат да бъдат дарени, заснети в офисите на Музея или дадени за временно ползване. Необходимо е гражданите да се обадят на тел.: 02/ 983 37 55 и впоследствие да предоставят предметите в сградата на Централната минерална баня. Всички материали ще се обработят дигитално и в бъдеще ще са достъпни чрез електронната страница на Музея за история на София (www.sofiahistorymuseum.bg). Отзовалите се на инициативата ще получат документ за дарителство.
 
 
На 3 септември 2014 г. (9:00-17:00 ч.) в сградата на Централната минерална баня всички желаещи ще имат възможността да се запознаят със събраните материали. Тогава ще се състои и обсъждането на предстоящата изложба с хората, предоставили материали. Финалът на кампанията ще бъде ознаменуван с изложба при откриването на постоянната експозиция на Музея за история на София в новата му сграда (Централна минерална баня, пл. "Бански" 1).
 
 
Източник: ИА Фокус

Публикувано от geolub

1 Коментара - Музеят на историята на София започва кампания „100 години спомен” на 1 юли

От софия (непроверено) February 08, 2017

Отговори
навремето проучвахме каквото ни падне та централня баня в софия подаваше важно пазете хорат аняма д аимаме други след време ако се га не ги пазите..вместо баня музей а музея не дава истинска информация...

Сподели

Снимка на деня

Долината на река Младежка в Странджа планина

ггф