„Куизът на Географ БГ“ – новото месечно събитие за гео маниаци в София

Географ БГ започва да организира всеки месец свой авторски куиз в София за фенове на географското познание и любители на интелектуалните предизвикателства. "Куизът на Географ БГ" е ежемесечно събитие с кауза - набраните средства от таксите за участие ще се използват за покриване на разходи при организирането на Българския географски фестивал. Въпросите след всеки куиз ще бъдат публикувани в сайта на Географ БГ и ще могат да бъдат в помощ на учениците, подготвящи се за участие в олимпиади, географиади и други състезания. 

Таксата за участие е 5 лв. на човек. В един отбор могат да се запишат максимум до 6 души. Няма възрастово ограничение за участниците. 

Първият куиз ще се проведе на 24 януари 2024 г., сряда, от 19:30 ч. в бар "Гарванът и гюлето" на адрес ул. "Позитано" 3 в София. 

Регламентът на куиза е следният:

В първи кръг 10 въпроса ще бъдат от затворен тип, докато във втори кръг ще има 10 въпроса с отворен отговор. Третият кръг сме нарекли "Професорският кръг", защото въпросите ще бъдат съставяни от проф. Румен Пенин, а четвъртият рунд ще се състои от различни загадки с мултимедийни файлове (видеа, музика, картини и т.н.). Последният кръг пък ще бъде тематичен, като всяка тема ще бъде съобщавана предварително.

Максималният брой точки на всеки куиз ще бъде 100, а за победителите ще има интересни награди.

Тематичният кръг за предстоящото издание ще бъде “Средиземно море”.

Регистрацията за участие става чрез попълване на регистрационната форма. Всеки отбор ще получи потвърждение за успешна регистрация. 

По време на куиза ще може да си закупите и изданията на Географ БГ (книги, атласи, образователни постери и сувенири). 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Старият град в Созопол

ггф