6 гори с изключително необикновена форма

6 гори с изключително необикновена форма

Сърцето

През 1995 г. Джанет Хоус почива от сърдечно заболяване на 50 г. Нейният съкрушен вдовец Уинстън решава да увековечи любовта си като засажда 6000 дъбови фиданки, оставяйки поляна с формата на сърце в средата на младата гора. Разположеният в близост до град Глостър, Англия, масив остава неизвестен, докато преди няколко години любители на летенето с балони не го забелязват и популяризират по света.

Щатът Минесота

Гората, идеално репликираща формата на щата Минесота е също случайно открита, след което е популяризирана в местната преса. Към една от публикациите в интерент се получава следния коментар: "Бях лесничей в Северна Минесота за известно време и мога да обясня за формата на гората. Тя е част от държавния поземлен фонд и е управлявана от местния отдел за горско стопанство. Държавата наема лесничеи, които да планират дърводобива по територия с цел постигането на оптимални резултати от гледна точка на екологията и стопанството. Лесничеят, който оформи гората, е един от хората с най-голям опит в занаята. Именно така той без GPS или други модерни технологии, а само с карта и компас успя да оформи картата на Минесота. Гората е от северноамериканския вид бор Pinus banksiana..."

 
 
 
STUDEBAKER
 

В щата Индиана до ден днешен расте гора, която е засадена през 1930 г. като вид реклама на американската автомобилна компания Studebaker (1852 - 1967 г.). Компанията отначало е произвеждала каруци и файтони за американските фермери, а по-късно се специализира в производството на автомобили. Въпреки, че тя е фалирала отдавна, гората Studebaker остава зелен спомен за нея. 

Китарата

В Южното полукълбо още един романтичен съпруг в своята скръб решава да обезсмърти чувствата си към своята съпруга, която почива от рядко заболяване по време на бременността на възраст от 25 г. Грасиела Ираисос обичала страшно много да свири на китара. Нейният съпруг оформил горската китара в тяхната ферма в Аржентина. Китарата е дълга ок. 1 km. Корпусът е "направен" от кипариси, докато струните са "опънати" чрез засаждането на евкалипти. 

Свастиката

Гора северно от Берлин години наред всяка есен е показвала своята страшна тайна. Очеведино е, че последовател на националсоциалистите е засадил свастика от лиственици сред борова гора. Лиственицата е листопадно иглолистно дърво и всяка есен нейните иглички пожълтяват и падат на земята. Така всеки сезон жълтата свастика се е виждала. Когато мястото получава популярност властите на Бранденбург взимат решение да изсекат част от дърветата, за да деформират дизайна. След няколко години естествено свастиката се възстановява. През 2000 г. всички лиственици от групата са изсечени и така е сложен краят на гората-свастика.

Пионерската гора

В България също има подобни интересни насаждения. Край русенския град Бяла се намира т. нар. "Пионерска гора", която чрез черноборови насаждения прославя 1300-годишнината от основаването на българската държава на юг от р. Дунав. 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Старият град в Созопол

ггф