Започна приема на проекти в конкурса „Проект ЕКО“

Стартира приемът на завършени проекти по трите теми на първото издание на „Проект ЕКО” – конкурсa на младите, в който те сами намират решения на наболял екологичен проблем в България.


Участниците между 15 и 30 години могат да предложат своите свежи идеи, свързани с три актуални и наболели проблеми:

  • Запазване на чистотата на въздуха след COVID-19
  • Създаване на система за пренасочване на отпадъците
  • Кампания „Да запазим българските плажове чисти”

Крайният срок за участие е 30 юли 2020 г., а проектите ще бъдат оценявани от жури, състоящо се от създателите на конкурса и от представители на компаниите, поели задачата да реализират проекта победител.

Провеждат се уебинари с трите неправителствени организации, подкрепили проекта: „Грийнпийс”-България, „За земята” и Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР). В тях представители на организациите разказват повече за работата си и дават допълнителни
насоки.

На 3 юли уебинарът ще бъде посветен на „Запазване на чистотата на въздуха след COVID-19“ воден от „Грийнпийс“. Той ще се проведе в ZOOM, а по време на онлайн събитието участниците ще могат да задават въпроси и да научат повече за един от членовете на журито.

Целта на „Проект ЕКО” е да даде глас на млади хора да оформят устойчиво бъдеще. Затова конкурсът ще раздаде три първи награди – по една от всяка тема – която ще включва реализирането на проекта.

„Проект ЕКО” се ражда по идея на 20-годишния Ивайло Цочев, който от няколко години се занимава с организацията на събития и инициативи, свързани с екология и устойчив бизнес. Неговата фирма Нулев отпадък е насочена към популяризирането на комплекти за природосъобразен начин на живот.

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Плажът и залива Магенс на о-в Сейнт Томас са сред най-красивите в света, според класация на NG, Американски Виржински острови

ггф