Търсят се добрите практики за обучение по наука в средните училища!

Британски съвет България и Форум Демокрит" организират международно събитие за споделяне на добри практики за обучение по наука в средните училища.  Събитието, част от проект MARCH (https://sciencemarch.eu), ще се състои на 6 октомври 2015 г. в Гьоте институт, ул. Будапеща" №1, гр. София.
 
 
То ще събере на едно място учители, ученици и експерти от три съседни страни – България, Сърбия и Гърция, които ще споделят своите добри практики за обучение по наука в средните училища. Ще присъстват и партньори по проекта от Обединеното кралство, Германия, Литва и Португалия. 
 
 
Целта на организаторите е да провокират дебат сред учители и ученици от страните-участници как да се повиши качеството на научното обучение, и да отличат добри практики като:
 
 
- Иновативни методи за провеждане на експерименти; 
- Използване на интерактивни подходи в обучението;
- Иновативни идеи за подобряване на научната подготовка на ученици чрез различни извънкласни форми;
 
 
За участие можете да се регистрирате на адрес: http://goo.gl/forms/DE5a8R20IM. Официалният език на събитието е английски.
 
 
Моля, имайте предвид, че капацитетът на местата в залата е ограничен. Допълнителна информация за събитието и детайлна програма ще бъде изпратена на участниците по електронна поща.
 
 
В програмата на събитието е включена презентация, представяща организирането и провеждането на Първия географски фестивал - Ямбол 2015. 
 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Панорамата от кулата на Джото, Флоренция

ггф