Програма "Коперник" - спътници, данни, услуги (практическо обучение)

От 31.05. до 21.06. организираме поредно издание на курса "Програма "Коперник" - спътници, данни, услуги (практическо обучение)". Той ще се проведе изцяло онлайн, с няколко поредни занятия.
Обучението е подходящо за ГИС специалисти, преподаватели, урбанисти, архитекти, еколози и др., които имат представа или използват геопространствени технологии в работата си, но не са напълно запознати с възможностите на програма "Коперник". 

На тази тематика е посветен цял раздел от модул 6 ПП по География и икономика, затова обучението е подходящо и за преподаватели.

По време на обучението ще бъдат разгледани:

 - Инфраструктурата на програма "Коперник"

 - Основните хъбове, в които потребителите могат да достъпват информационни ресурси, данни и софтуер;

Чрез практически дейности ще бъдат разгледани някои от най-използваните информационни ресурси/ данни.

Всеки участник ще получи инструкции за работа с някои от най-използваните масиви от данни; лекционни материали; демо данни и множество други ресурси - общо над 15 GB.

Всички участници ще получат и удостоверения.

Чрез програма "Коперник" се събират и обработват огромно количество данни, а в основата им е цялостната ѝ философия - да бъдат безплатни, общодостъпни и достоверни. Целта е да се помогне на доставчиците на услуги, публичните органи и други международни организации да подобряват качеството на живот на гражданите на Европа. Предоставяните информационни услуги са достъпни безплатно и свободно за своите ползватели.

Научете повече за обучението и се запишете ТУК.

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Изглед към град Чефалу, Сицилия

ггф