Приключения с Живко Константинов

Приключения с Живко Константинов

Живко определя себе си като колекционер на приключения и гражданин на света. Навъртял е километраж по земя, въздух и вода до едни от най-далечните и екзотични места на планетата. Четири пъти се е докосвал до ледения континент Антарктида. Срещал се е с най-големите гущери на Земята – комодските варани. Надниквал е в тайнствата на Индия. Минавал е с лодка под водопадите Игуасу в Южна Америка. Скачал е с парашут, бънджи, летял е с парапланер, возил се е на кучешки впряг. Във всички пътешествия и приключения търси цветната страна на живота.

Какво те мотивира да създадеш страницата „Приключения с Живко Константинов“ във Facebook?

Обожавам да пътувам и да колекционирам преживявания. Това ме зарежда и ме кара да се чувствам истински жив. Мисля, че всяка хубава емоция трябва да бъде споделена. Ето защо създадох страницата за приключения. Опитвам се да покажа красивата част от света и се радвам, че успявам да вдъхновява все повече хора да пътуват. Искам да ги погъделичкам, да запаля искрата на авантюризма. Да ги заразя с откривателски дух и поглед отвъд хоризонта. Да помечтаем заедно и повярваме, че можем да сбъднем желанията си.

Какво е главното послание, което искаш да споделиш със своята аудитория чрез публикациите си там? Какво е най-голямото богатство на страницата?

Пътеводителите са пълни с купища информация за сметка на снимките, чрез които да си представим, да усетим, да се ориентираме за дадено място. Залагам на богатата колекция от снимков и видео материал, вместо дългите и скучни текстове. Искам да предизвикам любопитството и въображението. Идеята е да телепортирам хората до близки и далечни земи, да им разкажа за тях надве-натри и да провокирам интереса им. Фотографиите са правени лично от мен. Държа да представям оригинално съдържание. Да е преживяно. Също така предлагам серия от репортажи, в които разказвам не само за пътуванията си, но и представям забавни и интересни хора, животни, предмети и събития. Искам да накарам посетителите да пожелаят още и още. Да бъдат ненаситни, когато става въпрос за пътешествия и случки от живота. Богатството на страницата е огромната палитра от нетрадиционни места, които са само на един клик разстояние.

Или пък къде се е чуло и видяло елени да се разхождат на плажа и да пият от океана? Да, има и такова място!

Достатъчно е да посетиш страницата, да скролнеш с мишката и да се потопиш в необятния свят от атрактивни дестинации.

Как пламна любовта ви с Антарктида? Има ли приключения там?

Запалих се покрай проф. Пимпирев, който говори с огромна любов и почит за ледения континент. Покани ме като журналист, за да отразя полярната експедиция. И взех, че и аз се влюбих в белия континент. И така вече 4 пъти стигам до края на света, а може би неговото начало. Това е първият документален филм, който направих с оператора Благой Момчилов.

Последваха още няколко ленти и десетки репортажи. Антарктика е място, за което се знае толкова малко. Необятен свят, който все още ревниво пази своите тайни. Леденият континент е за най-смелите. Там волята на човек се калява. Пренасяш се в друго измерение, в което единствен господар е Майката природа. Най-големият хладилник на планетата е пълен с приключения. Там всяка стъпка крие огромни предизвикателства. Земя, която събира жадните за нови знания и хоризонти.

Първи глътки въздух в Антарктика
В кабината на „Херкулес“
Чилийски научноизследователски кораб „Карпух“
Работен процес
Залез на Българската база

Кои други места (по света или в България), които си посетил са те направили щастлив и са те вдъхновили?

Приключенията са навсякъде, стига да поискаш да ти се случат. И родината ни и чуждите земи са пълни с безброй места, които чакат да бъдат покорени. Обичам да не повтарям дестинациите, на които съм бил. Но разбира се имам любими, които бих посетил отново. Сред тях са:

Градът на тайните – Петра

Островът на хилядата храма

Комодските варани

Какво е мечтаното приключение на Живко Константинов?

Поставил съм си за цел да видя Северното сияние. Никога не съм бил в скандинавските страни, искам да ги разгледам от до. Австралия също е в листата ми. Там бих останал поне няколко месеца. Великденският остров и Хавайските острови са ми мечта. А ако излезем отвъд пределите на Земята, истинско приключение за мен би било да се „разходя“ в Космоса. Веднага се сещам за интервюто ми с първия български космонавт.

НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ НА ПРИКЛЮЧЕНИЯТА С ЖИВКО КОНСТАНТИНОВ ВЪВ FACEBOOK

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Изглед към град Чефалу, Сицилия

ггф