Къщичка за географски книги в Шуменския университет

КЪЩИЧКА ЗА КНИГИ!
 
Скъпи географи, движението буккросинг (размяна на книги) e сравнително ново. Намира изражение и чрез т.нар. "къщички за книги". Началото е сложено през 2009 г., когато Тод Бол от Хъдсън, щата Уисконсин, САЩ, изработил умален модел на едностайно училище в памет на майка си, бивша учителка, която много обичала да чете. Той го напълнил с книги и го поставил в двора на къщата си с надпис „Безплатни книги“. Когато видял какъв интерес е предизвикала „къщичката“, той направил още и ги подарил. Днес в България има десетки поставени къщички за книги (хижа "Козя стена", Варна, Трявна, София и др.) В тях всеки може да донесе своя, да вземе друга книга, която след прочит да остави в друга къщичка за книги.
 
 
Ние слагаме началото на подобна в катедрата по География на ШУ. Тя ще е тематична, географска. На първо време всеки от Вас, който има издание (книга, албум, ксерокопие на ръкопис или друго географско четиво) за своето родно селище или пък има друго географско издание за споделяне, може да ни го донесе в каб. 401 в Шуменския университет или ни го изпрати на адрес: Шумен, 9700, ул. "Университетска" 115, катедра "География и МОГ", за "Къщичка за книги". 
 
 
Когато изданията станат достатъчно ще изработим специална "къщичка за книги", в която всеки ще може да носи свои или да вземе за прочит други географски книги.  
 
 
Благодарим Ви и дано инициативата намери своите привърженици!
 
 
доц. д-р Милен Пенерлиев,
заместник-декан на Факултет по природни науки на ШУ "Епископ Константин Преславски"
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Българският географски портал - Географ БГ подкрепя инициативата на географите от Шумен и ще даде своя принос за "обзавеждането" на къщичката за географски книги в Шуменския университет. Искрено вярваме, че инициативата ще получи отклик и ще вдъхнови много други убечни и научни центрове в страната. 
 
 
"Колкото е хубаво да наследиш библиотека, по-хубаво е да събираш такава.", Августин Бирел
 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Панорамата от кулата на Джото, Флоренция

ггф