Кога и къде ще бъде географският фестивал през 2019 г.?

На 20 и 21 април 2019 г. ще се проведе петото издание на Българския географски фестивал. След успешните издания в Ямбол (2015), Казанлък (2016), Пазарджик (2017) и Русе (2018) е време да се отправим и към още едно прекрасно място от нашата страна. Мястото, където южните склонове на Сърнена Средна гора се срещат с равните и плодородни простори на Горнотракийската низина. Град Стара Загора ще бъде домакин на най-голямото образователно събитие, популяризиращо науките за Земята. 

Главни съорганизатори на събитието са Географ БГ и Българското географско дружество. Община Стара Загора е основен и незаменим партньор, а в лицето на кмета г-н Живко Тодоров и на зам.-кмета по хуманитарни дейности г-жа Иванка Сотирова Българският географски фестивал намери истински привърженици. Групата от местни партньори включва също така Второ ОУ „Петко Рачов Славейков“, РБ „Захарий Княжески“, Държавна опера гр. Стара Загора и Телевизия „Стара Загора“. Една от причините за домакинството на Стара Загора през 2019 г. на форума е и активносто участие на учениците от Второ ОУ „Петко Рачов Славейков“ във форума през 2018 г. в Русе. Традиционни партньори на фестивала са също така и: Фондация „Промяната“, National Geographic България, Уикипедия България, Geographica, Geo Adventures, СУ „Св. Климент Охридски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и др.

Условията за участие и процедурата за регистрация ще бъдат публикувани обявени през януари 2019 г. на сайта на Географ БГ.

При желание за партньорство, не се колебайте да се свържете с организационния комитет на фестивала: geografski.festival@gmail.com

Очаква ни невероятно празненство на географското познание на Български географски фестивал - Стара Загора 2019!

Публикувано от dimitar.zhelev

1 Коментара - Кога и къде ще бъде географският фестивал през 2019 г.?

Simon December 15, 2018

Отговори
Искаме,Иван Кирков,от Comedy Club Sofia на откриването.Роден е в Стара Загора, постоянно говори за града си и е,може би,най-добрият stand up комедиант в България.

Сподели

Снимка на деня

Старият град на маите Ушмал на п-в Юкатан - Пирамидата на магьосника

ггф