Интервю с д-р Димитър Желев пред БНР: Географ БГ е сбъдната мечта

Географ БГ е образователен проект, прераснал в общност от мечтатели, които обичат географията, науката и пътешествията. Мисията му е да популяризира науката сред децата и младежите в България чрез качествено съдържание, научни работилници, презентации и редица географски събития, най-голямото сред които е Българският географски фестивал. Изминалата година наложи промени в работата, но мисията остава. Онлайн достъпни са и тестове и други образователни ресурси, които са в помощ на учителите по география и икономика и на техните ученици.

„Мога да кажа, че Географ БГ е сбъдната мечта, защото през 2014 година успяхме да създадем нашия уебсайт и да навлезем в интернет пространството, да започнем да публикуваме съдържание, свързано и с географското образование, с различни инициативи, с пътешествия по света и в България - да дадем пристан на всички интернет сърфисти, които търсят интересни четива“, каза в предаването „Закуска на тревата“ д-р Димитър Желев, географ и университетски преподавател, съосновател на Географ БГ.

Според него всяко пътешествие е обогатяване на човека, на неговата съкровищница от спомени: „Това е начин да учим за света, защото, когато човек пътува някъде със сигурност научава много повече и предвид, че има и лични впечатления, усещания и емоции, които позволяват да се опознае дадено място“, допълни д-р Димитър Желев.

Цялото интервю можете да чуете в сайта на БНР: bnr.bg

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Изглед към град Чефалу, Сицилия

ггф