Географска победа в Лаборатория за слава!

Димитър визуализира идеята си чрез ефекта на доминото и предизвика бурните аплодисменти на публиката. Той разказа една тъжна приказка за едно красиво парче земя в Тихия океан, която остава важен урок за хората.

Екологичната драма на остров Гуам е една страшна наказателна акция на самата природа, в резултат на човешката намеса. Тя е доказателство, че дори когато действията на хората не са волеви, а породени от случайност, то последствията могат да бъдат катастрофални. Примерът на Гуам е в основата на сериозните мерки за сигурност по отношение на транспортирането на биологични материали от и за островни държави. Повече можете да прочетете тук.

Ще можете да гледате финала на Лаборатория за слава по БНТ 1 в събота 16 май от 10:00 сутринта.

Целият екип на Географ БГ се гордеем с тази географска победа и пожелаваме успешно пребиваване на Митко в Челтнъм, Англия, където той ще бъде специален гост на един от най-големите фестивали за наука в света!

Публикувано от geolub

13 Коментара - Географска победа в Лаборатория за слава!

Евгения Сарафова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Митко, всички много се гордеем с теб! Браво!

анонимен (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Господин Желев, Вие сте Велик!!

РП (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Честит пореден голям географски успех!Смело напред!

Антоанета Раднева (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Честито и успех в Лондон!

Таня Иванова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Връх след връх - до най-високия! Жалко, че няма да се състезаваш в Лондон.

Марина Стоева (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления, Митко! Сигурна съм, че цялата Географска общност в България се гордее с теб. Запази този дух!

Иван Дреновски (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Браво на Митко и честито на всички от екипа на Географ.бг и на всички географи в България. Това, което той направи е огромна крачка, лъвски скок за повишаване на обществения интерес към географията.

Иван Дреновски (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Присъствах лично на финала в залата на театър "София" вчера вечерта и мога да ви уверя, че Митко отвя конкуренцията и спечели безапелационна победа. Презентацията му бе перфектна, еталон за семпла, разбираема, касаеща всички история с много силно послание, поднесена по изключително харизматичен начин. Един сред многото медици, биолози, химици, физици, но далеч по-качествен, земен и разбираем Географ.

Иван Дреновски (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Това не са само "четки", повярвайте ми! Все пак говоря от позицията на едва другия географ, участвал във финали на "Феймлаб" България. Знам за какво става въпрос и колко е трудно да си сценарист, режисьор и изпълнител на главната роля на триминутен клип, при живото изпълнение на който нямаш право на втори дубъл.

Иван Дреновски (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Убедете се сами, гледайки оригинала в предаването на БНТ. Тук е мястото да изтъкна, че това прави победата на Митко още по-важна за престижа на географията и самочувствието ни като професионална общност, защото досега не е имало излъчване на целия финал по телевизията, а само разширени репортажи и интервюта с победителите. Което ме подсеща да вметна още нещо, с което може би трябваше да започна (но вече излизам извън триминутния регламент за презентиране на конкурса) - тазгодишният финал беше във формат "Famelab - all stars" - с участници, класирани в призовата тройка от предишни издания на конкурса. Това прави победата на Митко още по-ценна и значима.

Димитър Желев (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Благодаря на всички Приятели, които ме подкрепиха в залата тази вечер! Подкрепата ви означава много за мен и е много по-важна от спечеленото I място!!! FameLab All Stars бе невероятен празник на познанието и интелекта - всеки един от участниците на сцената заслужаваше победата, заради ентусиазма и любовта към науката си; заради таланта си да презентира. Изключително се радвам, че се запознах и се сприятелих с още ентусиасти и мечтатели в Науката! Беше шоу, беше забава! Състезанието ще бъде излъчено по БНТ1 тази събота 10:00 сутринта, когато ще можете да видите нашите презентации (уточнявам, че водещият допуска грешка накрая при награждаването и съобщи, че ще участвам на Световния финал в Англия - по регламент тази година България няма да има участник, а аз ще бъда гост на фестивала... More fun and less stress). След Санкт Петербург, Ямбол... И третият фестивал за тази пролет започна добре в София, задава се и четвърти - Челтнъм, Англия..

Старозагорец (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Тракия е раждала и ще ражда умни люде:-)))!!!

Зии (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Много хубава презентация и напълно заслужен успех! Но защо победителя няма да участва на международното състезание тази година в Англия?

Сподели

Снимка на деня

Пролетна панорама към Пирин от село Добърско

ггф