Запиши се на обучение за учители по проекта „Наука, арт и технологии в образованието“

СНЦ „Български географски портал – Географ БГ“ организира поредица от еднодневни квалификационни обучения за учители по География и други природни науки в рамките на проекта „Наука, арт и технологии в образованието“, реализиран чрез подкрепата на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот” в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

За кого е полезен курсът?

Обучението е предназначено за учители по география и други природни дисциплини (Биология, Човек и природа и др.), преподаващи в 3., 4., 5., 6., 7. клас в училищата на територията на Столична община. Учители от населени места, извън рамките на общината, също могат да се запишат и да участват в обучението при наличието на свободни места за отделните дати на провеждане.

Кога и какво ще се случи по време на курса?

Обучението по проекта „Наука, арт и технологии в образованието“ включва три модула: 

– теоретичен модул (3 часа) – с лектори д-р Димитър Желев и докт. Теодора Димитрова;

- практически модул (3 часа) – под ръководството на докт. Теодора Димитрова;

- самостоятелен модул (3 часа) – самостоятелна работа в рамките на месец след обучението.

В рамките на обучението учителите ще имат възможността да повишат своята професионална квалификация чрез усвояването на разнообразни подходи и полезни практики в интердисциплинарното съчетаване на науката, изкуството и технологиите в учебния процес с цел подобряване на работата в клас и развиването на извънкласни дейности. Като част от обучението учителите ще получат набор от разработени идеи за практически занимания, тематично обвързани с учебния материал в основното образование.

Какви са условията за участие?

Обучението по проекта „Наука, арт и технологии в образованието“ ще се проведе в София на 29 февруари, 01 март, 07 март и 08 март 2020 г.  с начален час 10:00 ч. и е напълно БЕЗПЛАТНО. Организаторите не покриват транспортни и други разходи на участниците. Регистрираните участници ще получат допълнителна информация по e-mail за конкретното място, където ще се проведе събитието. Обучението не носи квалификационни кредити по програма, акредитирана от МОН. Всеки участник ще получи сертификат, удостоверяващ обучението му по проекта, който по-късно може да представи в РУО за признаване на квалификационен кредит.

Как да се запиша за участие и докога е срокът?

Попълнете формата за записване, като се запишете за предпочитаната от Вас дата. Максималният брой за участници в група е 24 души. При запълване на тази бройка ще бъде деактивирана формата за записване на съответната дата:

29.02.2020 г.

01.03.2020 г.

07.03.2020 г. 

08.03.2020 г.

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Старият град на маите Ушмал на п-в Юкатан - Пирамидата на магьосника

ггф