Национален картографски конкурс за студенти и ученици: „Картите - езикът на географията”

Конкурсната надпревара е за всички студенти и ученици, обучаващи се на територията на Република България или такива с българско гражданство, обучаващи се в чужбина. Темата на картографското съревнование е „Картите – езикът на географията”.

Картографската творба трябва да е оригинално авторско произведение, оформено в електронен/дигателен вид. Може да бъде изработено на софтуер по желание на участника, в статичен формат (.png, .jpg, .pdf) или динамична карта, изработена на уеб картографска платформа. Стимулираме учениците и студентите да предложат за участие карти, изработени за техни курсови работи, учебни практики или по време на учебна дейност. Задължително в легендата на картите (за статични карти) или описанието им (за уеб карти) трябва да бъдат посочени имената на автора, училището или университета, в който участникът учи. Те ще бъдат оценявани спрямо визуалните им качества, анализа, който е направен и цялостния вид на произведението.

Състезанието ще се проведе в две отделни категории:

  • ученици до 12. клас
  • студенти

Крайният срок за изпращане на картите е 24 април 2024 г.  За да изпратите карта в конкурса, моля попълнете формуляра, който се намира тук: https://forms.gle/uWxDEnoCASQP8FZZ7 

Най-добрите карти ще бъдат определени от жури на Географ БГ. Победителите ще получат награди с географска тематика и специален сертификат, а техните карти ще бъдат публикувани в сайта.

Пълните условия за участие са налични ТУК.

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Родният дом на империатрица Жозефина - жената на Наполеон Бонапарт , о-в Мартиника

ггф