Географското присъствие на научния фестивал Hello Space 2023

Научният младежки фестивал Hello Space | Bulgaria Calling 3.0 се завръща в София Тех Парк на 29-ти юни! Това ще бъде третото издание на фестивала, като отново програмата ще бъде изпълнена с различни дейности, лекции и детски работилници. 

Тази година сред лекторите е и доц. д-р. Димитър Желев, който ще ни запознае с така наречената "точка Немо" и нейните тайни. В програмата участие ще имат и проф. Христо Пимпирев и д-р. Росица Янева, които ще обърнат внимание на Българската антарктическа програма. Тези събития ще се осъществят на сцена "Луна".

Входът за тях е свободен, но след предварителна регистрация. Билети може да намерите ТУК.

Ето и повече информация за някои от събитията и техните лектори:

Доц. д-р Димитър Желев, преподавател в катедра "Ландшафтна екология и опазване на природната среда", Геолого-географски факултет на СУ "Св. Климент Охридски", съосновател на Географ БГ - Център за Знания, учител по география в ЧСУ "Лесна наука за деца", автор на учебници и учебни помагала за основно, средно и висше образование, победител в конкурса за комуникация в науката "FameLab All Stars 2015", природозащитник и пътешественик (с над 60 посетени държави). Д-р Желев ще разкрие тайните на "Точката Немо като космическото гробище на планетата".

Д-р Милена Крумова, основател и изпълнителен директор на EduTechFlag.eu, разполага с над 20 години опит в образованието. Тя ще сподели своите знания в областта на компетентностно-базираното образование и иновативните технологии и инструменти за преподаване и учене. Д-р Крумова е публикувала над 70 научни статии и е местен ръководител на NASA Space Apps Challenge - София, България. Д-р Крумова ще ни запознае със СУПЕР СТЕМ БЪЛГАРИЯ.

Проф. Христо Пимпирев и д-р Росица Янева , Полярни изследователи. Проф. Христо Пимпирев е български учен, полярен изследовател, доайен на българската антарктическа програма. Той е първият българин, развял флаг на Южния полюс и стъпил на най-южната точка на планетата. Ще може да чуете най-любопитните подробности за тази експедиция на HELLO SPACE | Bulgaria Calling 3.0.

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Старият град в Созопол

ггф