FISSION - Международен научен форум, организиран от ученици за ученици

FISSION (Fair of International Student Science for Original Implementable Notions) е самостоятелен зрелостен проект, който трима ученици от Американския колеж в София организират. Идеята на Михаил Георгиев, Ивана Андреева и Цвета Каменова е да организират състезание между научни проекти на високо ниво от България и Балканския полуостров. Ключови критерии при оценката на тези проекти ще бъдат оригиналност, задълбоченост и приложимост на идеите. По този начин може да се даде възможност на български ученици да изпробват възможностите си в дисциплини по-различни от традиционните олимпиади.

"FISSION ще събере на едно място хора от различни образователни среди и по този начин ще насърчи културния обмен между тях. В програмата на събитието ще са включени и лекции, водени от специалисти в областта на науката. Ще се обсъждат и възможности за образование и професионално развитие в България и по света", споделят младите ентусиасти.

Инициативата им е подкрепена от Американския колеж, "Заедно в час”, софтуерна компания "Телерик" и други. Събитието ще се състои на 11, 12  и 13 март 2016 г. в София (различни части от събитието в различните дни). 

ПОВЕЧЕ ЗА САМИЯ ПРОЕКТ, СЪБИТИЯТА, СРОКОВЕТЕ И УСЛОВИЯТА ЗА УЧАСТИЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ НА ОФИЦИАЛНАТА СТРАНИЦА НА ПРОЯВАТА.

Не пропускайте да посетите и FACEBOOK страницата на събитието.

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Бохинското езеро в Словения

ггф