Българското географско дружество е с ново ръководство

Доц. д-р Стоян Недков, преподавател в Геолого-георафския факултет на Софийския университет, е новият председател на Българското географско дружество. Доц. д-р Георги Железов, научен секретар на Националния институт по Геофизика, геодезия и география, е заместник-председател на дружеството. Тяхната двойна и единствена кандидатура бе одобрена с голямо мнозинство от регистрираните 75 делегати на Общото събрание на БГД. Освен двамата в управителния съвет на дружеството влизат: доц. д-р Красимир Стоянов, ЮЗУ, доц. д-р Климент Найденов, СУ, проф. д-р Мариана Николова, НИГГГ, доц. д-р Ваня Стаменова, НИКИТ, д-р Димитър Атанасов, бизнесмен. 

Част от участниците в Общото събрание на БГД.

Сред решенията, които участниците в общото събрание взеха са:

- избиране на официално лого на организацията;

- организиране на възстановителни дейности по гроба на Анастас Иширков;

- създаване на регионален клон в Свищов;

избиране на проф. Иван Батаклиев за почетен член  на БГД (посмъртно);

- избиране на проф. Петър Петров за почетен председател на БГД;

За повече информация, посетете сайта на БГД.

Очаквайте интервю с доц. д-р Стоян Недков, посветено на БГД и предизвикателствата пред новото ръководство.

Публикувано от dimitar.zhelev

2 Коментара - Българското географско дружество е с ново ръководство

Ники и приятели (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Добре е, че дружеството вече има ръководство.Но никой от ръководството не е особено разпознавем, дори за председателя и зам. председателя едва сега чувам и разбирам, а и другите от водещия дружеството съвет не са хора, които аз колегите да сме чували. Вярно е, че завършихме преди 9 години, но все пак имаше толкова достойни преподаватели в ГГФ, не виждам да са в ръководството, освен на снимката двама-трима от тях.Проф. Петров по наше време казваше, че е последния председател на БГД, е вече не е, но никаква приемственост и тежест няма. Чудим се дали да постъпим в БГД. Нека се представят новите ръководители, да знаем що за хора и географи са.Малко студенти също виждам на снимката. Дано не е формално всичко, както са десетки подобни дружества в страната.

Ивана (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Да, за съжаление и в мен се буди лека доза съмнение относно бъдещата активност на дружеството. А за ръководството ще можем да съдим след като измине мандата им.

Сподели

Снимка на деня

Географски свят от пощенски картички - изложба на Спасимир Пилев