Българско географско дружество търси да отличи млади географи

БГД с инициатива по случай 24 май
 

Българско географско дружество търси да отличи млади географи по случай 24 май 2023 г. - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Всеки учител или родител може да предложи отличил се ученик на Националната олимпиада по география и икономика (от 5. до 12. клас - областен или национален кръг). За номинация се допускат ученици с резултат над 170 точки или такива с по-нисък резултат, но заели едно от първите три челни места във възрастовата група за областта, в случаите когато най-високи резултати са под 170 точки.
 

За номинации за получаване на специална грамота от Българското географско дружество се допускат и ученици със спечелено състезание (или призово място) в рамките на Българския географски фестивал 2023 г. или друго значимо образователно постижение, свързано с географията.

Как се номинира ученик?
Попълнете въпросника на Българското географско дружество.

Какъв е срокът за номинация?
Предложения се приемат до 15 май 2023 г., вторник. Екипът на Българско географско дружество ще утвърди направените номинации след справка с резултатите.
 

Българското географско дружество е основано през 1918 г. Всяка година БГД организира за географската общност в България научни конференции, различни форуми, семинари, кръгли маси, конкурси, образователни екскурзии и други инициативи. Не пропускайте да харесате страницата на Дружеството във Facebook и да следите за актуални новини и инициативи на нашия уеб сайт http://geography.bg/. На уеб сайта може да откриете информация за условията за членство в най-старата и авторитетна организация на географите в България.

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Село Теплен в подножието на планината Стъргач

ггф