Лятна програма за българчетата от чужбина – Българознание

В предаването участват Димитър и Теодора Малинова от екипа на Географ БГ, които представят новата идея за лятната програма за българчета, които се прибират в България за този период. Освен знания за родната си страна, децата, които се включат в програмата ще имат възможността да участват и в предварително подготвени ролеви игри и часове за дейност. В допълнение те ще развият значително познанията си за географията и културата на страната си.

Освен на място, децата ще имат възможност да се включат в програмата и чрез скайп, защото не всеки има шанс да се прибере през лятото, затова организаторите са подходили изключително гъвкаво по дадената тема. Обучението ще бъде групово и индивидуално, а основната мисия ще е малките да научат повече за езика, културата, бита и традициите в България. Важно е връзката с родината на българчетата в чужбина да се възроди и да се заздрави, затова организаторите на програмата смятат, че ако в нейния край това се случи, значи идеята е ползотворна.

В програмата вече има обратна връзка и много деца са заявили своите участия, като те са от почти всички части на планетата – САЩ, Великобритания, Русия, Турция, Канада и много други.

ггф