9-ти национален конкурс за детска карта на света

Време на събитието

събота, 11 Окт. 2014, 21:00 до понеделник, 09 Февр. 2015, 22:00

Място на събитието

Българската Картографска Асоциация организира 9-ти национален конкурс за детска карта на света на тема: „Моето място в съвременния свят” („My place in today’s world”) като част от Международния конкурс за детска карта на света „Барбара Печеник” 2015 и съгласно условията, определени от Международната Картографска Асоциация (МКА).
 
Шестте най-добри карти ще участват в международната изложба по време на 27-та Международна Картографска Конференция в гр. Рио де Жанейро, Бразилия, 23 – 28 август 2015 г. 
 
Националният организатор изпраща наградените карти, придружени с доклад за протичане на конкурса. Може да бъде представен и видеоматериал за събитието. Сертификатите на наградените се изпращат до националните представители в МКА.
 
Участниците ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи:
 
• до 6 години;
 
• 6 – 8 години;
 
• 9 – 12 години;
 
• 13 – 15 години.
 
Във всяка възрастова група ще бъдат излъчени победители, които ще участват чрез картите си в Международния конкурс, ще бъдат раздадени грамоти и награди. Участникът получил най-много гласове от журито ще получи Голямата награда – ТАБЛЕТ. Всяка карта може да бъде изработена максимум от трима автори, като всички автори са в една възрастова група. Ако броят на авторите е по-голям, картата се дисквалифицира и не участва в конкурса.
 
Изпращайте картите до 10 февруари 2015 г. на адрес:
 
Национален институт по геофизика, геодезия и география при БАН
 
За конкурса „Детска карта на света”
 
Доц. дгн Румяна Вацева
 
ул. Акад. Г. Бончев, бл. 3
 
1113 София
 
Присъдените награди ще бъдат обявени на 27 февруари 2015 г. с откриване на изложба на всички участващи детски карти и церемония за награждаване на победителите в 
 
Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.
 
Пълна информация за регламента на конкурса ще намерите на сайта на Българска Картографска Асоциация: http://cartography-gis.com/

Сподели

Снимка на деня

Остров Сао Жорж, Азорски острови