Яна Ванчева

„Всичко е наред, нали? Готови ли сте? Прекрасно! Вземете ръката ми. Сега се отправяме. Зная пътя. Всичко, което трябва да направите, е да ме държите здраво... и да вярвате”. - Стивън Кинг.

Преподавател по български език и литература с Първи клас педагогическа квалификация и много дълъг професионален опит - преподавателска работа в училище, ВУЗ, оценител на НВО и ДЗИ, обучение по български език на чужденци, преподаване на езика на емигранти в бежанските центрове, кандидатстудентски школи, курсове, частни уроци и пр. Има разработен и издаден учебник с текстове и упражнения за чужденци, изучаващи български език, участие с доклади и научни разработки в национални научни конференции и семинари за обучението по български език за чужденци.

Освен всичко това Яна е и съорганизатор на национални олимпиади по български език за чужденци. Има участие с доклади и научни разработки в национални научни конференции за методика на преподаването на БЕЛ в училищата. Участва в разработването на държавни образователни стандарти, учебни планове и програми. Оценител е на олимпиади от областен кръг по литература.

От 2015 г. тя е в преподавателския екип на Географ БГ, като заедно осъществихме успешна кандидатстудентска кампания, заложихме основите на Програма „Българознание”.
Наистина дълъг преподавателски опит, но преди всичко... Яна знае пътя, по който чрез литературата може да заведе едно момче или едно момиче до далечните хоризонти на прекрасното и на свободата!

ггф