Теодора Малинова

Теодора е действащ  учител по география и биология.

Завършва средното си образование със специалност „Компютърна графика и анимация с Изобразително изкуство“. Висшето й образование е по специалност „География и биология“ с педагогически профил, а през 2013 г. се дипломира като първенец на випуска. Магистърската й степен е по „Културна и политическа география“. Автор на ръководството за образователен туризъм с ученици „Природните съкровища на Софийското поле – Алдомировско и Драгоманско блато – игри и теренни дейности“.

Избрана е за „Учител-будител на 2014 г.“ в 144. СОУ, както и отличена с награда през 2016 г. по случай 24-ти май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Сертифицирана по квалификационните курсове „Обучение на педагогически специалисти за превенция на училищното насилие, агресията и други негативни прояви“ и „Обучение за работа с образователен софтуер Envision”. Има опит в практикуването на извънкласни дейности и образователен туризъм. През 2014 г. става герой в поредицата на bTV „Най-готиният учител”, в рубриката на Географ БГ „Професия географ”, на приложението на в. „Капитал” за образование „Подслушано в класната стая”. Автор е на „Нестандартни пътешествия из България“ в Уча.се. Теодора е и делегат от България на Европейския географски конгрес (EUGEO, 2015) в Будапеща, Унгария.

За нея науката е константа - една неизменна част от съществуването й на планетата Земя. А образованието - цел! И както е казал Александър Солженицин, Образованието не добавя ум, за това нейната мисия е да предаде на обучаващите се знанията, които тя самата притежава, но и да внедри в тях чувството за отговорност и родолюбие.