Събития на Географ БГ на Беглика фест 2018

За поредна година Географ БГ е партньор на Беглика фест. Ето кои са нашите събития на фестивал:

По следите на динозаврите – работилница за деца на Географ БГ

26 август 2018 г., неделя

12:30 – 13:30 ч., Детска градина

Знаеш ли какво означава да си палеонтолог? Да търсиш фосили и да изследваш най-страшните животни, живяли някога на Земята - динозаврите? Ела при нас и ще разбереш много интересни факти за динозаврите, както и откъде успяваме да научим толкова подробности за техния живот. Заповядайте! Работилницата е подходяща за деца на възраст между 5 и 12 г. Работилницата се организира от Географ БГ.

Невидимият видим човешки отпечатък върху природата

26 август 2018 г.

15:15 -17:00 ч., Форум „Беглика“

Може ли едно хоро във додите на планинско езеро да бъде катастрофално за екосистемата му? Как безубидни на пръв поглед дейности могат да предизвикат непоправими последици? Какъв може да бъде човешкият отпечатък върху природата? И още много въпроси, посветени на взаимодействието между хората и природната среда. Дискусията ще бъде водена от д-р Димитър Желев, преподавател по природна география на България в Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и съосновател на Географ БГ.

Образователен еко поход с Географ БГ

17:00 ч., тръгване от Info Point на Беглика Фест

Докато се разхождаме из планината ще си говорим и научим за най-вълшебната българска планина, за нейната природа, за изумителното биоразнообразие, за нейните скрити богатства. Защо Беглика е Полюсът на студа в България? Как са се образували Родопите? Защо най-много мечки живеят в Родопите? Какви са проблемите на природата в планината? И още много други аспекти около природата и тайните на планината. Ваш гид ще бъде д-р Димитър Желев, преподавател по природна география на България в Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и съосновател на Географ БГ.

Не пропускайте и другите събития от програмата на фестивала!

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Родният дом на империатрица Жозефина - жената на Наполеон Бонапарт , о-в Мартиника

ггф