Подкрепи своя фаворит сред петимата финалисти в ПРОМЯНАТА

За четвърта поредна година ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Бродукастинг Груп в партньорство с Reach for Change България - организират конкурс за отличаване на социални предприемачи, подкрепящи деца със своята дейност. 

Тази година финалисти в ПРОМЯНАТА са организациите Живот на килограм, ОЛЕ МАЛЕ, Маргаритка, Single Step, MindHub.

Гласувайте от 16 януари до 5 февурари 2018 за своите фаворити на www.nova.bg/promyanata Стани част от ПРОМЯНАТА!

През есента на 2016 г. Географ БГ изживя преломно събитие в своята организационна история. След поредица от селективни кръгове в периода май - декември 2016 г., включващи интервюта с български и международни професионалисти и онлайн гласуване, нашата организация успя да победи в ПРОМЯНАТА 2016/2017. Това бе важна стъпка за осъществяването на нашата образователна мисия. Ние станахме герои на Промяната.

Какво получаваме от Промяната?

През есента на 2016 г. ние призовахме цялата наша аудитория, географската общност, учени, учители, ученици, студенти, популяризатори на науката, приятели и много, много други хора да ни подкрепят в онлайн гласуване. Благодарение на тази подкрепа успяхме да съберим над 11 000 гласа, които ни осигуриха възможността да достигнем във финалния етап в кампанията на Промяната. В самия финален етап успяхме да убедим журито, че нашата кауза е смислена и си заслужава да получим подкрепа. В началото на декември 2016 г. Географ БГ спечели конкурса на Промяната, което бе ключов момент в нашето организационно развитие. 

Като победител в конкурса Географ БГ получи финансиране в размер на 22 500 лв., за да развива своята дейност и да осъществява своята образователна мисия. Благодарение на тези средства ние успяхме да се разрастнем като организация, да оптимизираме нашата дейност, да си създадем работна среда, да се институционализираме, да осъществим професионално израстване. 

По-важното за нас е, че подкрепата на „Нова Броудкастинг Груп“ и Reach for Change не се изрази само в еднократно отпускане на финансови средства. Откакто сме част от програмата на Инкубатора на Промяната (клуб на отличените проекти от Промяната) ние получаваме широка институционална помощ по отношение на медийна подкрепа, обучения, възможности за комуникация и сътрудничество, достъп до полезна информация. На всеки 2 седмици осъществяваме регулярна комуникация за нашата дейност с екипа на Промяната и получаваме обратна връзка; в началото на всеки месец участваме в обща среща с останалите проекти от Инкубатора на Промяната, на която се обменя опит, споделят се проблеми, дискутират се предизвикателства. На всеки 3 месеца изготвяме отчет за нашата организационна и финансова дейност. Проследяваме социалния ефект, споделяме истории за деца, с които работим. Част от подкрепата е свързването ни с менторите от Нова телевизия Даниела Николова и Мирела Анастасова, които ни дават ценни професионални съвети в хода на нашето организационно развитие. Оценяваме подкрепата и ангажираността с нашата кауза на г-жа Ани Салич.

ПОВЕЧЕ ЗА ПЪТЯ НА ПРОМЯНАТА, ПО КОЙТО ГЕОГРАФ БГ ВЪРВИ, МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ В БР. 2 НА Е-СПИСАНИЕ „ГЕОГРАФ“.

Публикувано от geolub

Сподели

Снимка на деня

Бохинското езеро в Словения

ггф