Географ БГ взе участие в 6-та среща кръг „С децата”, провела се в археологически комплекс Абритус, Разград

Срещата започна с обявяването на победителите в конкурса #ВМУЗЕЯСМЕ на фондация „Америка за България”, целяща поощряването на добри практики в музеи, галерии и културни организации да станат по-привлекателни за младите посетители, а и като цяло.

Представител на Географ БГ в лицето на д-р Атанас Китев взе участие в срещата (8-10 юни), като по време на събитието работата беше насочена към това как археологически резерват „Абритус” да увеличи посещаемостта си и съответно и приходите си. Беше направено представяне на целия комплекс и директорът разказа какви са трудностите им. След приключване на представянето, всички присъстващи се събраха и заедно обменяха идеи как да стане по-привлекателен. След дълго и обстойно обсъждане, бяха предложени редица идеи на управниците на комплекса.

В заключение бяха изнесени и няколко презентации за споделяне на добри идеи от представители на Национален политехнически музей, Дом на хумора и сатирата, Национален музей „Земята и хората” и Регионален природонаучен музей Пловдив.

Публикувано от atanas.kitev

Сподели

Снимка на деня

Кметството в град Оснабрюк, където са ратифицирани Вестфалските мирни договори, слагащи край на религиозните войни след Реформацията и главния вход на катедралата