Географ БГ ще бъде част от Инкубатора на Промяната и през 2018

За да развива своята образователна дейност Географ БГ ще получи целево финансиране за 2018 г. и ще продължи да получава целогодишна подкрепа от екипа на Reach for Change Bulgaria, за да се развива своите образователни дейности като социален предприемач. 

През 2017 г. Географ БГ, като победител в ежегодния конкурс за социално предприемачество, подобряващо живота на децата, получи финансиране в размер на 22 500 лв. Целевата финансова подкрепа спомогна за развиване на дейност и осъществяване образователната мисия на организацията. Благодарение на тези средства Географ БГ успя да се разрастне като организация, да оптимизира дейността си, да създаде работна среда, да се институционализира, да осъществи професионално израстване. 

По-важното за нас е, че подкрепата на „Нова Броудкастинг Груп“ и Reach for Change не се изразява само в отпускане на финансови средства. Откакто сме част от програмата на Инкубатора на Промяната (клуб на отличените проекти от Промяната) ние получаваме широка институционална помощ по отношение на медийна подкрепа, обучения, възможности за комуникация и сътрудничество, достъп до полезна информация. На всеки 2 седмици осъществяваме регулярна комуникация за нашата дейност с екипа на Промяната и получаваме обратна връзка; в началото на всеки месец участваме в обща среща с останалите проекти от Инкубатора на Промяната, на която се обменя опит, споделят се проблеми, дискутират се предизвикателства. На всеки 3 месеца изготвяме отчет за нашата организационна и финансова дейност. Проследяваме социалния ефект, споделяме истории за деца, с които работим. Част от подкрепата е свързването ни с ментора от Нова телевизия Даниела Николова, която ни дава ценни професионални съвети в хода на нашето организационно развитие. Оценяваме подкрепата и ангажираността с нашата кауза на г-жа Ани Салич.

Повече за съвместната ни работа с Промяната можете да прочетете в бр. 2 на е-списание „Географ“.

Публикувано от dianakirova

Сподели

Снимка на деня

Изглед към град Чефалу, Сицилия

ггф