Национален конкурс за учители: Географска извънкласна дейност

Конкурсната надпревара е предизвикателство към географската учителска общност. През 2018 г. националният географски конкурс за учители търси да отличи оригиналните и полезни извънкласни дейности на учителите по география. Ако смятате, че сте осъществили страхотен образователен проект заедно с Вашите ученици, ако сте горди ръководители на училищен клуб, ако сте постигнали добри резултати в дадена кампания, Вие сте перфектният кандидат за конкурса. Разбира се, извънкласната дейност може да е нещо съвсем различно от изброените опции - осъществяването на учебна екскурзия, направата на изложба, публикуването на уеб сайт, почистване на парк и т.н., и т.н. Всяка една организирана извънкласна дейност е геройство на учителя, което заслужава признание от обществото. 
 
Какъв е форматът?
 
Всеки участник може да сподели своята осъществена дейност чрез едно или няколко предпочетени средства:
- текстово описание (до 3 стандартни страници);
- снимки (до 30 снимки) или презентация;
- видео и аудио съдържание (до 10 файла);
- интернет линкове (ако става дума за уеб продукт на дейността, без ограничение);
- други подходящи средства.
 
Няма ограничение за периода, в който да са се осъществили дейностите. Те може да са активни към периода на конкурса или да са извършени в предходни години. 
 
Авторските материали за конкурса, имената и данните за месторабота изпращайте на geografski.festival@gmail.com. Текстовите материали трябва да са приложени в .doc/.docx файл. 
 
Какви са критериите?
 
Дейностите в надпреварата ще бъдат оценявани по следните критерии:
- оригиналост на идеята и изпълнението;
- образователен ефект спрямо децата;
- емоционално въздействие върху децата;
 
Най-добрите текстове ще бъдат определени от жури на Географ БГ. Победителите ще получат специални грамоти и специални географски награди, а най-добрите проекти ще бъдат споделени подробно в сайта на Географ БГ. Екипът на Географ БГ ще окаже редакторска помощ при публикуването на отличените материали. Всички подадени предложения, ще бъдат систематизирани в общ информационен ресурс, който ще бъде със свободен достъп. Мисията на конкурса е да популяризира извънкласните дейности по география, да стимулира учителската креативност и да осигури среда за обмен на идеи. 
 
Крайният срок за изпращане на материалите за участие е 30 март 2018 г. Пълните условия за участие прочетете ТУК.
 
Успех, дами и господа учители!
 
Повече за Българския географски фестивал - Русе 2018 можете да научите ТУК.
 

Публикувано от geolub

ггф