Google Street View достигна малките Фарьорски острови благодарение на овцете

Но сега, благодарение на блуждаещите се овце из островите, отдалечените пътища, градове, скали и водопади са достъпни за всеки, който има достъп до интернет, за да ги разгледа. 

Миналата година съветът по туризъм на Фарьорските острови започва кампания за навлизане на островите в Street View, защото това ще е добре за туризма (за разлика от ежегодния лов на китове, който носи негативна слава за местното население). Ако можете да погледнете предварително зашеметяващите фиорди, водопадите и неприветливите северни градове, защо бихте се притеснявали да отидете дотам?

Те решават, че най-добрият начин да привлекат Google да постави на някои от 80 000 овце на острова здрави 360-градусови камери. Камерите са захранвани от слънчеви панели на гърба на овцете и чрез тях се уловят някои от зашеметяващите гледки на островите, както и вниманието на Google.

Тъй като овцете са еволюирали без хищници, те не са стадо от типични овце. Те са част от островния ландшафт от IX век и придвижванията и пашата им имат относително незначително въздействие върху околната среда.

Техните странстващи порядки означават, че овцете са събрали някои наистина зашеметяващи гледки от оголените планини на островите и просторни гледки към океана. Разбира се, резултатите са наречени Sheep View.

Тези изгледи, съчетани с усещането за добра история, са твърде добри, за да може Google да устои. Миналата година те изпращат екипа на Street View до островите. Уловените гледки от овцете не са сред най-лошите, но от Google искат по-добра документация за пътищата на островите, отколкото биха могли да предложат четириногите. Компанията също така е привлякла и планинари да се разхождат с камерите на Street View, подобни на техните усилия да уловят Гранд Каньон и други природни чудеса.

Всичко минава на живо миналата седмица и цялата кампания вече е донесла плодове. Хотелските резервации са се увеличили с поне 10% тази година според властите. За острови, които имат около 350 000 посетители годишно, това не е малка промяна.

Публикувано от geolub

ггф