Обучение за учители по география в София

На 29 април 2018 г., неделя, в София ще се проведе обучение за професионална квалификация на учители по география и икономика. Темата на обучението е „Изграждане на логическо мислене при обучението по социално-икономическа (обществена) география“
 
 
За кого е подходяща обучителната програма?
 
Обучителната програма е подходяща за учители в прогимназиален и гимназиален етап на обучението. Състои се от два модула – присъствен (8 часа) и дистанционен (8 часа). Осигурява 1 квалификационен кредит. Таксата за участие в обучението е 50 лв. 
 
Повече информация за самото обучение и записване можете да откриете в сайта на Центъра за иновации и компетентности или на тел.: 0888638061 и e-mail: office@evrotur-bg.com
 
 
Каква са философията и целите на обучинието?
 
Обучението е ориентирано към изграждането на поредица от логически конструкции, които способстват усвояването на учебното съдържание по социално-икономическа (обществена) география в отделните класове като излиза от матрицата на заучаване на фактология без разбиране. 
 
Приложени са концептуални принципи, чрез които учебното съдържание може да се усвоявава от учениците ефективно и атрактивно, като се използват широк спектър от закономерности и примери от света и България. Обучението има преди всичко практическа насоченост към усъвършенстването на образователния процес по отношение на социално-икономическата (обществената) география.
 
Обучинието цели организирането на креативно образователно пространство чрез изграждане на система от логически конструкции и умения, чрез които учениците могат да усвояват ефективно учебното съдържание по социално-икономическа (обществена) география, както и формирането на евристични нагласи за изучаването на учебното съдържание. 
 
Чрез преминаването на обучението учителите ще подобрят своите академични, педагогически и комуникативни компетенции. 
 
При интерес за организиране на подобни обучителни семинари, не се колебайте да се свържете с екипа на Географ БГ и на Центъра за иновации и компетентности. 
 
 
Кой ще води обучението?
 
Лектор ще бъде гл. ас. д-р Димитър Желев, съосновател на Географ БГ и преподавател в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Опитът му включва преподавателски стаж в Американския колеж в София; участие в авторски колективи за писане на учебници и учебни помагала по География и икономика за 5., 6., 7., 8. и 9. клас; организирането на Българския географски фестивал и много други проекти с научна, образователна и социална насоченост. През 2015 г. Димитър Желев печели конкурса за комуникация в науката „Лаборатория за слава“, организиран от Британски съвет България.
 
 

Публикувано от geolub

ггф