Заповядайте на „Фестивала на солта“ в Бургас

Тази година солничарското влакче ще улеснява достъпа до различните части на Фестивала – производственото хале на юг, детските и арт-ателиета в средата, басейните с луга и кал на север.
 
 
Темата на Фестивала през тази година да бъде „Симбиоза“, повлияна от въздействието на пътуващата изложба за Атанасовско езеро „симБиотично“ и от невидимата за окото мрежа от сложни взаимоотношения, връзки и процеси в Атанасовско езеро.
 
 
За това как човекът е свързан с езерото, има ли хармония и взаимност в тези отношения и какви са  ползите за хората и природата са само част от въпросите, които ще бъдат повдигнати по време на Фестивала.
 
 
В богатата фестивална програма очаквайте танцова импровизация в калта на Ана Саласар, изложбата Анималия, детски ателиета за калейдоскопи, шарена сол, игри, конструктор и пъзел, боди арт с кал, базар на солта, солничар за един ден, арт работилница за рамки и много други.
 
 
Заповядайте на 28 август 2015 (петък) от 16.00 до 22.30 часа на брега на лагуната - Южно Атанасовско  езеро в района на администрацията на Черноморски солници, басейните с  луга и кал и производственото хале.
 
 
 
 
Следете подробности на фейсбук страницата Солта на живота/Salt of Life.
 
 
Фестивалът на солта се организира от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект „Солта на живота“, финансиран от Програма LIFE+ на ЕС и осъществяван в партньорство с БДЗП и „Черноморски солници“ АД.
 
 
Източник: БДЗП
 
 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Плажът и залива Магенс на о-в Сейнт Томас са сред най-красивите в света, според класация на NG, Американски Виржински острови

ггф