Ученически опознавателен тур на София с Географ БГ

Осмокласниците на елитното столично училище избраха в деня на своя патронен празник 4 октомври да съчетаят полезното с приятното - с опознавателен тур из центъра на София. След като поднесоха цветя пред паметния монумент на бележития изобретател Джон Атанасов (1903 - 1995 г.) те се запознаха с редица любопитни и не толкова известни факти за географията, историята, културата и архитектурата на столичния град и цяла България. 

Разказахме си за историята на редица емблематични сгради, за бележити личности от българската история, за различните епохи в историята на столичния град - тракийска, римска, византийска, български, османска, следосвобожденска, буржоазна, социалистическа и съвременна. Нашият тур приключи с разглеждане на Музея по палеонтология към Софийския университет Св. Климент Охридски”.

За нашия екип беше удоволствие да се срещнем с любознателните ученици на СПГЕ „Джон Атанасов” и да си поговорим за природните условия, културните пластове и историческото наследство на София. Благодарим на г-н Иван Миронов и г-жа Людмила Василева, които се свързаха с нас и ни се довериха. Ако имате желание и Вашите ученици да се насладят на подобен образователен тур, можете да се свържете с нас: hello@geograf.bg или на тел. 0893 34 01 33

Публикувано от geolub

1 Коментара - Ученически опознавателен тур на София с Географ БГ

Djonkanec (непроверено) February 15, 2018

Отговори
Много хубави зайки има

Сподели

Снимка на деня

Врачешкият манастир "Свети Четиридесет мъченици"

ггф