Ученически конкурси от инициативата Европейска нощ на учените

Искаме да видим как талантливите ви ученици изразяват своята страст към науката и иновациите, както и как тя влияе на тяхната перспектива и развитие. Нека този опит стане не само предизвикателство, но и възможност за тях да се изявят и да бъдат част от нашата ученска общност.

Ето и най-важното за конкурсите:
 

  • SEARCH Instagram Looking Glass 2023 - Този конкурс е предназначен за ученици във възраст от 15 до 18 години, живеещи в България. Ако имате ученици с креативно мислене, интерес към науката и грижа за околната среда, които искат  да участват в национален конкурс за визуална творба, посветена на климатичните промени, това е мястото за тях! Искаме да видим техните интерпретации на темата "Проявления на климатичните промени върху околната среда през моята перспектива". Креативността няма граници, а наградите са страхотни. Срокът за кандидатстване е до 18 септември 2023 г. Повече информация [тук] 
  • Млади гласове 2023 - Вторият конкурс е подкаст състезание, предназначено за ученици на 12-14 години и 15-18 години, също живеещи в България. Имате ли ученици, които обичат да говорят и имат важно нещо да споделят? Този конкурс е за тях! Темата е "Климатичните промени във вашия град/ село/ регион, представена като аудио подкаст с продължителност 5 минути". Срокът за кандидатстване е също до 18 септември 2023 г. Повече информация [тук]


Споделете тази вълнуваща възможност с вашите ученици и ги насърчете да се включат (позволявам си да дам малко съвети и напътствия за партньорите, които нямат професионални комуникатори в своите организации). Очакваме с нетърпение техните вдъхновяващи творби и подкасти.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате въпроси или се нуждаете от допълнителна информация. Разпространете този апел за креативност и научни открития. Нека да направим заедно Европейската нощ на учените 2023 незабравима!

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Старият град в Созопол

ггф