Участниците в националния кръг на олимпиадата по География са вече ясни

Протоколът с класираните може да намерите тук.

Националният кръг ще се проведе на 26-27 април в Ямбол. Това е десетата юбилейна олимпиада по География и икономика.

Неприятно впечатление прави малкият брой на учениците от 10 до 12 клас, които са успели да преодолеят въпросите от областния кръг на олимпиадата. 

Публикувано от Анонимен (непроверено)

96 Коментара - Участниците в националния кръг на олимпиадата по География са вече ясни

Мартин (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Ами нормално само 4 човека да са минали на национално. Тази година бяха измислили някакви въпроси, дето не знам от къде си ги бяха изкарали...

Възмутително! (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Синът ми показа задачите от областния кръг. Прегледайте ги и вие, ще видите безотговорността на съставителите от комисията. Затова и резултатът е такъв. Някой не си гледа работата в министерството и в комисията по провеждането. Несъобразяването с нивото на учениците е очевидно и явно предумишлено.На най-добрия резултат от 11 и 12 клас учителят е в тази комисия, втори участник има също от Бургас, още един участник е от София е от училище (НПМГ), чиито учител е в комисията и един допуснат от домакините в Ямбол. Намирисва на натъкмяване и "учителско" подсказване. Засрамете се, това са деца с отношение към иначе интересната ви наука. Възмутен родител, криещ името си, за да не пострада детето му.

Валентин (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Наистина, неадекватно е всяка година да се сменя регламентът. Преди се включваха само въпроси за България, сега - основно за света. Поне да има някаква последователност.

Георги (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Необяснимо е защо темите не са качени на сайта на МОН.Всички други олимпиади са там, само тази по география липсва. Цяла ваканция беше засекретена, а сега даже и това е свалено. Има нещо съмнително!

mdc (непроверено) February 08, 2017

Отговори
@георги темите ги имаше качени, но с парола ( четирицифрена ); най-вероятно скоро ще ги качат

mdc (непроверено) February 08, 2017

Отговори
@Възмутително : колко точки има синът ти? ; мога да ти гарантирам , че тези , които отиват на национален, напълно заслужено отиват, без никой да им е подсказвал! ; това , че имат интерес към тази наука не ги прави добри

mdc (непроверено) February 08, 2017

Отговори
говоря за тези, които имат по-малко от 100

Георги (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Интересувам се от олимпиадите най-вече по физика, история , химия и география. На 31.03, когато беше олимпиадата по география, на сайта на МОН бяха качени и достъпни, подчертавам достъпни задачите от олимпиадата по математика, която беше проведена само един ден по-рано т.е. на 30.03.Как да разбирам отговора "най-вероятно ще бъдат качени"? Защо още не са качени като по всички останали предмети?! Дайте да видим тази толкова пазена в тайна олимпиада.

Нансен (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Олимпиадата по география е едно най-нагласените състезания в България... Жалко, но факт!

mdc (непроверено) February 08, 2017

Отговори
@нансен и е нагласено, защото?

бивш олимпиец (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Жалко, че сега се стига до такива грозни ситуации и съмнения за задкулисни игри. Спомням си преди 7-8 години, когато аз участвах на олимпиади, всичко беше доста по-весело и освободено от съмнения. Какво се е случило с олимпиадата?!? Не са ли същите комисията и организаторите, които я правеха и в самото начало? Как така се промениха нещата към по-лошо. Жалко! Тази олимпиада бе един от най-хубавите ми спомени от ученическите години.

друг бивш олимпиец (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Неотдавна се заинтересувах какво става и дори говорих с бившата ми учителка по география, защото и аз участвах преди години и всичко бе много интересно, приятно и никакви подобни неща нямаше. Оказа се, че проф. Пенин, тогава бе доцент, е сменен от председател на комисията, преди 3-4 години и оттогава нещата не вървят, доколкото разбрах хората от комисията наистина си пробутват свои хора, а това, което е станало за групата X-XII е повече от катастрофа - само 4 души от страната!!!. В тази група учениците имат възможност да влязат във висше учебно заведение, ако се представят отлично. Някой от комисията, най-вероятно сегашния председател - доц. Сарафов, а и другите членове, както и от министерството експертката Маркова, тотално са се объркали за възможностите на учениците. Жалко.Естествено у нас никой не поема отговорност за нищо.Поздравявам всички бивши олимпийци по география, наистина ми останаха чудесни спомени.

mdc (непроверено) February 08, 2017

Отговори
ако мислите, че 10-12 клас е трагедия, вижте десетокласниците в долната група

Анонимен (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Изпитният вариант противоречи на регламента, но как да докажеш, че това е така. Няма публикувани тестове...няма проблем. След такъв гаф (поне според мен) се сменя цялата комисия.

мария (непроверено) February 08, 2017

Отговори
При толкова много съмнения и подозрения за противоречия с регламента и нагласени неща няма ли начин този да се изиска изпитен вариант да се публикува в сайта на министерството и интересуващите се да преценят за какво точно става въпрос? Някой е съставял тези въпроси и той трябва да носи отговорност за съобразяването им с изучаваното учебно съдържание, степента им на сложност и т.н. Редно е тези въпроси да се поставят и обсъдят от участващите в националния кръг.

Росица Ценова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Мария е напълно права. Някой е направил тестовите въпроси. Но защо министерството и националната комисия се крият и не искат да се обсъди този важен момент. И мои деца пострадаха, а се готвиха сериозно за участие. Преди години някак бе ясно кой колко е подготвен и можеше по всяко време да се проверят отговорите и да се попита директно членовете на комисията. Лично няколко пъти съм се обръщала към проф. Пенин и винаги съм получавала ясно обяснение.И някак регламента бе ясен, както и системата на оценяване. Сега вместо да се усъвършенства постигнатото, се връщаме десетилетия назад, вероятно поради интереси на определени хора. Не бива да се забравя, че олимпиадите са за нашите деца, а не за незадоволените амбиции на колеги от гилдията.

Антон Иванов (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Теста в групата 11-12 клас беше безотговорен и не спазващ регламента.Но спазиха регламента да не допуснат други участници и сега те ще са 4.Не е нормално учителят на ученика изкарал 172 т да е член на комисията,същото важи и за момчето от НПМГ..Откакто Пенин бе отритнат олимпиадата не е съшата..

Анонимен (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Олимпиадата по география е единствената без качен изпитен вариант. Изводите са ясни. Участниците на олимпиадата биха могли да попитат комисията, а и да изискат въпросите, макар че се съмнявам да го направят.

НЯКОЙ СИ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Докато г-жа Маркова е експерт и докато тази комисия не се разпусне, олимпиадата ще върви все по надолу...жалко за труда на децата..дано някой учител се е осмелил да попита комисията дали може самата тя да реши теста на групата 11-12 клас..е естествено Пейков и този даскал Стойчо Димитров от Бургас ,,учителски" са подсказали на своите ученици...жалко ,жалко

Антон (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Този Стойчо Димитров от ГПНЕ Бургас имаше късмета да има един ученик Коста Шатров,който бе феномен..може би затова е и в комисията..но те двамата с Георги Пейков от НПМГ освен да се напиват по време на тези олимпиади друга работа не вършат..трябва наистина да се смени комисията иначе децата ще страдат...

бивш участник (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Това за Пейков за съжаление е вярно,а това момче Димитър Димитров е ученик на Стойчо Димитров..той е в 11 клас,няма начин да успее да изкара 172т на областен крг ,а участници на международни олимпиади да не успеят да минат 150т.Моят преподавател ми показа теста 11-12 клас,ужасен е..аз самият изкарах 105 т.

Христо (непроверено) February 08, 2017

Отговори
миналата година се класирах на национална олимпиада но тази година теста бе безумен.От комисията единствено приятно впечатление ми направи една руса жена ,мисля че е доцент в Търновския университет...а този Димитров закъсня за финалния кръг..не можаха да го открият

КАЛИН (непроверено) February 08, 2017

Отговори
ПЕЙКОВ ОТ НПМГ НЯМА МЯСТО В КОМИСИЯТА!ВЪРНЕТЕ ПРОФЕСОР ПЕНИН!

Анонимен (непроверено) February 08, 2017

Отговори
http://www.geo10.uchenici.bg сайт на олимпиадата и окончателно класиране.

Мария (непроверено) February 08, 2017

Отговори
На този адрес няма публикувани тестовите варианти!Няма ги и и в сайта на МОН! Къде може да се видят?

Гладен експерт (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Никъде не могат да се видят. Само по География олимпиадата е с гриф СТРОГО СЕКРЕТНО.

Областен кръг 1... (непроверено) February 08, 2017

Отговори
http://dox.bg/files/dw?a=4b8784439d

Валентина (непроверено) February 08, 2017

Отговори
На този адрес няма никакви тестове. Ясно е, че Маркова и шайка не желаят да се коментират проблемните текстове. Време е за медиите!!!

Е да де (непроверено) February 08, 2017

Отговори
нали някой е пуснал снимани тестовете за 12 клас - ето ги от тук се свалят и въпросите за мен са БЕЗУМНИ http://dox.bg/files/dw?a=4b8784439d#sthash.jGao8Puz.dpuf

Провинциална да... (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Присъствах на националния кръг в Ямбол с моя ученичка. Изумена съм от покварата, която видяхме от националната комисия. Имаше поне трима пияни членове на комисията в деня на финала. Единият (този от Бургас)беше тотално пиян и не бе състояние дори да си заеме мястото. В 9 сутринта!!! Същото г-н Пейков бе видимо почерпен и онзи невзрачен преподавател от Софийския университет, който никой не разбра как се казва и какво прави там. Бе представен от доц. Сарафов като "Ачо". Самият Сарафов имаше доста неадекватни прояви като водещ на финалния кръг, особено, когато твърдеше, че в Австралия има кактуси! Въобще голям контраст между добрата организация на колегите от Ямбол и неадекватните действия на националната комисия.

123 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Kалековец?

Баба Гуси (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Порно... Географско порно бе финалът!?!?!??

друг даскал географ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Стойчо Димитров-даскала от Бургас и Пейков от НПМГ са жалка гледка наистина.Присъствах на олимпиадите в Русе и Плевен и мога да споделя мнението на други коментиращи че двамата са постоянно подпиинали.Самото им споменаване е само реклама за тях обаче така че нека не ги споменаваме повече.Олимпиадата се е превърнала в пълен фарс,а въпросите са некомпетентни ....Христина Маркова е напълно неадекватна като експерт..не знам защо не се даде шанс примерно на Димо Падалски да бъде в комисията а не някакви пияндурници.

Ана (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Привет на всички! Специални поздрави към домакините от Ямбол. Организацията и посрещането бяха на чудесно ниво. В същото време, нямам думи да опиша възмущението си от т.н. "комисия". На всички стана ясно, че предварително бе решено кои да са победителите. На третия кръг, на някои от участниците се подсказваше явно и без каквото и да било притеснение („Плодът е кафяв мъхест, с четири букви” – въпрос за Киви или „Реката, той е Е-Ени...” – за р. Енисей). „Светилото” на георгафските науки Сарафов най-демонстраивно показа и близките си отношения с родител на един от участниците, като пред всички му изпрати поздрави. Мислех, че целта на една такава Олимпиада е да се изберат деца, които имат знания и потенциал, с които да се работи и които да представят България на международни състезания. В случая се видя, че на първите места бяха класирани деца, на които даже и общата им култура не им достига, за да се изразяват правилно, използвайки езика на Географията: „...там, в Нова Зеландия има овце...” – ужас!!! Защото, освен овце и други неща има Нова Зеландия и е развит отрасълът: Овцевъдство. Всичко това и много други, по-дребни неща, развалят идеята на съревнованието и действат изключително демотивиращо на тези, които не разчитат на близки връзки и познанство (дори родство – по Бургаска линия) с членове на комисията.

iv40 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Аз също искам да се присъединя към "хубавите"коментари. Във стая 303 квесторите отнемат 10-15минути от времето за решаване на теста,за да си направят инструктажа.Доколкото знам той не влиза във времетраенето на теста. На дъската никой не записва Начало ...и Край. За наградените деца какво да кажем,някакви жалки награди. То на организаторите бяха по-скъпи. Не можеше ли наградите да са някква екскурзия до географска забележителност.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

............ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

12 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

12 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

12 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за домакините! Наистина не е лесно да се направи организация за такова събитие. Искам да защитя участниците в устния етап. Наистина сигурно не е лесно да застанеш отпред пред толкова хора и да те изпитва комисия. Отстрани изглежда лесно, но всъщност сигурно не е. Нека да не коментираме общата култура на участнициите, защото като излезеж отвън забравяш много от нещата, които си знаел.

Истина (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Хора, стана ясно, че никой от вас не е внимавал по време на олимпиадата в Ямбол. Особено Ана! Баба Гуси има доста извратено мислене! Недостойно изказване за една пенсионерка! Злобни душици!!! Остава ви само да се извините за глупостите, които сте написали. Имаше олимпиада - Да! Имаше победители - Да!!! Вие и вашите у-ци нямате място сред тях, дори и като публика! Можете да си поплачете тихо и задължително се извинете на всички за злобните коментари и очевидната липса на обща култура.

skapi heitari (непроверено) February 08, 2017

Отговори
skapi dragi razbirachi, vijdam che ste si spretnali dobro alfche po otnoshenie na komisiqta i uchastnicite. Tova koeto nai- mnogo me izdrazni- skapa Ana,qvno naglosta i zavista ti sa stignali do takava stepen che da pliuesh pobeditelkata v sastezanieto. Bih kazal che ako si tolkova kompetentna v "geografski ezik" ti bi bila v jurito , za da ocenqsh uchastnicite. V zashtita na deteto bih kazal, che pobedata s 10 tochki nad vsichki "svetila" geografi i uchenicite im ot lubimata na vsichki ni stolica e poveche ot pohvalno za deteto ! Taka che kolkoto i da zavijdate rezultata e fakt ! P.s. Dogodina polojete malko poveche usiliq v uchene predi olimpiqdata, a ne v pliuene sled neq ;)

Обща култура (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Ана, ти да не си ходила на някоя друга олимпиада. Ясно е, че и в Нова Зеландия не си ходила. Да, там има овце!!! Не е необходимо изобщо да мислиш. Бяха избрани деца, които имат знания и потенциал и които ще представят България на МНОГО международни състезания. Не разваляй идеята със злобни и глупави коментари. Врачка ли си, че успя да разнищиш родствените връзки и познанствата на членовете на комисията? Ако в това ти е силата, защо си се натикала сред географите?

Възмутен от Ана... (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Анче, използвайки езика на Географията ти казвам: Стой далеч от този сайт! По комшийски можеш да раздухваш клюки, но не и тук! Тук не е за хора невъздържани, хулители, себелюбиви, клеветници, неприятели на доброто!

Latinka (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Рядко пиша и изказвам мнение, но съм дълбоко възмутена от това, което видях и това, което колегите пишат тук. И аз участвах с мои деца в три олимпиади, а и преди години също. Не съм очарована от провеждането. Проверих в интернет и никъде не открих доц. Сарафов да е написал нещо за учебната география, няма нито учебници или помагала, или пък нещо методическо. Нямам представа защо въобще е председател на тази прословута комисия, но вероятно е близък или удобен на г-жа Маркова. Знаете, че тя работи само със свои хора и дори подставени, да да знае какво става в учителските среди. Написаното за комисията е вярно и много съжалявам, че преди години, когато започна олимпиадата с такова желание започнахме и аз и моите колеги да работим с децата и вярвахме на комисията.

Latinka 2 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Наясно съм, че колегите учители изпитват известен страх да заявят мнението си, но така страдат само децата ни. Моите се представиха относително добре, но защо стана така с големите? Колегите от моя град бяха потресени от въпросите и се шегуваха, че не могат и те да се справят, ако не им подсказва някой от националната комисия. Това с пиянството на част от членовете на комисията също е вярно. Изходът е комисията де си подаде оставката, а г-жа Маркова не да ни дава винаги неясни отговори и да прехвърля вината на колегите си в министерството или в комисията, а да си гледа работата, за която е поставена в министерството. Не вярвам да се засрами или да да се промени, но все пак това е мое мнение. Да не забравяме, че идеята е повече от добра и стимул за децата, но нека достойни хора да застават зад нея. И аз, като Ана се смях на невежеството на доц. Сарафов, но трудно ми бе да обясня на децата защо председателя на комисията прави такива елементарни грешки, коментари и конфузни заключения. Независимо от всичко, смятам, че трябва да продължим с олимпиадата, заради децата ни и заради нашата наука.

Мария (непроверено) February 08, 2017

Отговори
За мен все още са загадка тестовете от областния кръг

k2 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
ами по-долу има един линк за тестовете

мария (непроверено) February 08, 2017

Отговори
От тези линкове не се сваля нищо !

Диана (непроверено) February 08, 2017

Отговори
И аз не успях да сваля теста. Освен това ставаше въпрос, че на самата олимпиада не дадоха и тестовете, която бяха на финалния кръг, а амо от децата се ориентирахме малко. Защо е така? Преди години лично проф. Пенин ни представяше тестовете, след като започнеше съответния състезателен кръг. Явно са гузни от комисията с поредицата фалове в тези тестове, а и от финала. Ако някой има тестовете от финала, нека ги публикува или изпрати.

k2 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
явно сте компютърни неграмотни или не можете да прочетете кода , защото току-що ги изтеглих.ето пак линка : http://dox.bg/files/dw?a=4b8784439d

k2 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
компютърнО* :D

Мария (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Определено нищо не се сваля от този линк!!!Кода и да не се чете може да се чуе!!!

Мария (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Освен това никаде не се откриват материали от Националния кръг?

Latinka (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Мария, не се учудвам, че достъпът до тестовете от националния кърг така и не достигат до учителите. Някои деца твърдяха в Ямбол, че някои от въпросите били неясни или неточни, и вероятно е затова и комисиата не ни ги дадоха. Много добре си спомням, че преди години проф. Пенин и комисията постъпваха по друг начин. Така и не разбрах защо Маркова го смени, някак имахме му доверие, а и наистина разговаряше с нас, показваше ни тестовете и изнасяше много интересни лекции за нас и децата. Доколкото си спомням на него дължим осъществяването на тази олимпиада. Той е съвсем друг човек, с друго отношение към децата, учителите и средното образование. А и мои деца, които са негови студенти разказват за отношението му към географията и въобще прави какви интересни неща прави за тях. За съжаление както много неща у нас, така и олимпиадата по география постепенно се опорочи. Важното е да не отказваме децата от участие, защото олимпиадата е за тях в крайна сметка. А ние големите да се постараем да осигурим обективност, дори с цената да ни кригикуват от министерството и да се противопоставим на Маркова, която не е ясно как и защо толкова години стои на място, което явно използва преди всичко за себе си и приближените си.

k2 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
така : 1. отваряме линка - появява се страница, в която виждаме някакъв код и поле за кода 2. въвеждаме кода (трябва да е верен) 3.натискаме на ГЕОГРАФИЯ ОБЛАСТЕН КРЪГ и сваля ЗИП ФАЙЛ(трябва да имате win rar) 4. отваряте файла и папката вътре 5. излизат седем снимки от теста 10-12 клас 6. отваряте някоя от тях .....

Мария (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Точно така, но вече дори няма достъп до dox.bg

k2 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Само аз ли имам тогава?

Мария (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Смятам, че е редно да се поблкуват тестоете от областния и НАЦИОНАЛНИЯТ етап на сайта на МОН!!! Единствено за география няма никаква информация!Това ли е най-секретната информация?

Радостина Бойчева (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Разбира се, че е нормално да се публикуват тези тестове. Докъде докараха тази олимпиада? Явно като навсякъде посредствеността и безотговорността вземат връх. Наистина е жалко, че трудът на колегите ни, чрез участието на децата се опорочи и обезцени до такава степен.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи. Или, казано по-просто: сравнете учебните планове по география в Географския на Московския (подчертавам учебните, а не учебния) с учебния план по география в Геолого-географския на Софийския. Разликата в самата идея какво и как да се учи е от тук до Луната на степен n. Обучението по география в ГГФ-СУ е полудостатъчно само за квалификацията учител по география, но категорично не и за квалификацията географ-професионалист (със съответна специализация в дадена наука - геоморфолог, хидролог, геодемограф и прочие). Не съветвайте учениците да записват география в СУ (или където и да е в България), освен ако не се задоволяват само с това да са учители.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи. Или, казано по-просто: сравнете учебните планове по география в Географския на Московския (подчертавам учебните, а не учебния) с учебния план по география в Геолого-географския на Софийския. Разликата в самата идея какво и как да се учи е от тук до Луната на степен n. Обучението по география в ГГФ-СУ е полудостатъчно само за квалификацията учител по география, но категорично не и за квалификацията географ-професионалист (със съответна специализация в дадена наука - геоморфолог, хидролог, геодемограф и прочие). Не съветвайте учениците да записват география в СУ (или където и да е в България), освен ако не се задоволяват само с това да са учители.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи. Или, казано по-просто: сравнете учебните планове по география в Географския на Московския (подчертавам учебните, а не учебния) с учебния план по география в Геолого-географския на Софийския. Разликата в самата идея какво и как да се учи е от тук до Луната на степен n. Обучението по география в ГГФ-СУ е полудостатъчно само за квалификацията учител по география, но категорично не и за квалификацията географ-професионалист (със съответна специализация в дадена наука - геоморфолог, хидролог, геодемограф и прочие). Не съветвайте учениците да записват география в СУ (или където и да е в България), освен ако не се задоволяват само с това да са учители.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи. Или, казано по-просто: сравнете учебните планове по география в Географския на Московския (подчертавам учебните, а не учебния) с учебния план по география в Геолого-географския на Софийския. Разликата в самата идея какво и как да се учи е от тук до Луната на степен n. Обучението по география в ГГФ-СУ е полудостатъчно само за квалификацията учител по география, но категорично не и за квалификацията географ-професионалист (със съответна специализация в дадена наука - геоморфолог, хидролог, геодемограф и прочие). Не съветвайте учениците да записват география в СУ (или където и да е в България), освен ако не се задоволяват само с това да са учители.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи. Или, казано по-просто: сравнете учебните планове по география в Географския на Московския (подчертавам учебните, а не учебния) с учебния план по география в Геолого-географския на Софийския. Разликата в самата идея какво и как да се учи е от тук до Луната на степен n. Обучението по география в ГГФ-СУ е полудостатъчно само за квалификацията учител по география, но категорично не и за квалификацията географ-професионалист (със съответна специализация в дадена наука - геоморфолог, хидролог, геодемограф и прочие). Не съветвайте учениците да записват география в СУ (или където и да е в България), освен ако не се задоволяват само с това да са учители.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи. Или, казано по-просто: сравнете учебните планове по география в Географския на Московския (подчертавам учебните, а не учебния) с учебния план по география в Геолого-географския на Софийския. Разликата в самата идея какво и как да се учи е от тук до Луната на степен n. Обучението по география в ГГФ-СУ е полудостатъчно само за квалификацията учител по география, но категорично не и за квалификацията географ-професионалист (със съответна специализация в дадена наука - геоморфолог, хидролог, геодемограф и прочие). Не съветвайте учениците да записват география в СУ (или където и да е в България), освен ако не се задоволяват само с това да са учители.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи. Или, казано по-просто: сравнете учебните планове по география в Географския на Московския (подчертавам учебните, а не учебния) с учебния план по география в Геолого-географския на Софийския. Разликата в самата идея какво и как да се учи е от тук до Луната на степен n. Обучението по география в ГГФ-СУ е полудостатъчно само за квалификацията учител по география, но категорично не и за квалификацията географ-професионалист (със съответна специализация в дадена наука - геоморфолог, хидролог, геодемограф и прочие). Не съветвайте учениците да записват география в СУ (или където и да е в България), освен ако не се задоволяват само с това да са учители.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи. Или, казано по-просто: сравнете учебните планове по география в Географския на Московския (подчертавам учебните, а не учебния) с учебния план по география в Геолого-географския на Софийския. Разликата в самата идея какво и как да се учи е от тук до Луната на степен n. Обучението по география в ГГФ-СУ е полудостатъчно само за квалификацията учител по география, но категорично не и за квалификацията географ-професионалист (със съответна специализация в дадена наука - геоморфолог, хидролог, геодемограф и прочие). Не съветвайте учениците да записват география в СУ (или където и да е в България), освен ако не се задоволяват само с това да са учители.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи. Или, казано по-просто: сравнете учебните планове по география в Географския на Московския (подчертавам учебните, а не учебния) с учебния план по география в Геолого-географския на Софийския. Разликата в самата идея какво и как да се учи е от тук до Луната на степен n. Обучението по география в ГГФ-СУ е полудостатъчно само за квалификацията учител по география, но категорично не и за квалификацията географ-професионалист (със съответна специализация в дадена наука - геоморфолог, хидролог, геодемограф и прочие). Не съветвайте учениците да записват география в СУ (или където и да е в България), освен ако не се задоволяват само с това да са учители.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи. Или, казано по-просто: сравнете учебните планове по география в Географския на Московския (подчертавам учебните, а не учебния) с учебния план по география в Геолого-географския на Софийския. Разликата в самата идея какво и как да се учи е от тук до Луната на степен n. Обучението по география в ГГФ-СУ е полудостатъчно само за квалификацията учител по география, но категорично не и за квалификацията географ-професионалист (със съответна специализация в дадена наука - геоморфолог, хидролог, геодемограф и прочие). Не съветвайте учениците да записват география в СУ (или където и да е в България), освен ако не се задоволяват само с това да са учители.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Самата географска наука в България е псевдонаука поради фундаментално изостаналото географско университетско образование и липса на всякакво обучение в изпълнението на практически научно-приложни задачи.

Мрънкало (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Извинявам се за безклайния брой коментари. Добре е да се поусъвършенства сайтът - да пише, че коментарът е изпратен, а не да се чудим имаме или нямаме постнат коментар.

.... (непроверено) February 08, 2017

Отговори
.....

asdfg (непроверено) February 08, 2017

Отговори
резултатът от международната олимпиада? браво на ръководителите за медалите!

Криси (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Какво стана тази година с олимпиадата? Какво направиха нашите ученици? Не съм чела нищо в медиите?

а (непроверено) February 08, 2017

Отговори
няма и да четеш, резултата е трагичен

Христина Марков... (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Всички го искаме, нали?

St (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Честито и успех на участниците, допуснати до участие в националния кръг на Националната олимпиада по география и икономика!

ggwp (непроверено) September 26, 2017

Отговори
Честито на Мишо! Много се зарадвах, като видях, че е лауреат. :д Не го познавам наистина, ама много го харесвам и колкото и да е глупаво, се надявам да прочете това и да се сети, в едно и също училище сме. Всъщност този коментар е изключително глупав, ама се радвам за Мишо и като цяло това, че благодарение на stalker-ските ми умения преди около година открих този сайт покрай него. Наистина интересен е, макар да не се интересувам задълбочено от география. :)

ggwp (непроверено) September 26, 2017

Отговори
Опс, това било от 2014. :D

Сподели

Снимка на деня

Панорамата от кулата на Джото, Флоренция

ггф