Участие на Географ БГ в Софийския фестивал на науката (2022 г.)

През 2022 г. се провежда XII Софийски фестивал на науката, организиран от Фондация "Красива наука". Събитието ще се проведе на 8 и 9 октомври 2022 г. (събота и неделя) в София Тех Парк. В допълнение към основната фестивална програма през целия месец октомври ученици от различни училища на Столична община ще имат възможността да участват в различни по рода си събития, популяризиращи науката.

Участие на Географ БГ

Нашата организация Географ БГ ще бъде представена с демонстрационен щанд на 9 октомври (неделя). В програмата на фестивала можете да посетите и нашите събития:

Човешкият отпечатък върху българската природа - презентация и дискусия с участието на доц. др. Димитър Желев: 8 октомври, събота – 16:30 до 17:30 ч. зала Научно кафене за възрастни вход с безплатни пропуски

Как виждаме промените на климата от космоса - презентация на гл. ас. д-р Евгения Сарафова: 8 октомври, събота – 15:00 до 16:00 ч. зала Лаборатория в партньорство с Аurubis за младежи и възрастни вход с билети

„Извънземни“ следи върху релефа на Земята - презентация на доц. д-р Димитър Желев: 9 октомври, неделя – 14:30 до 15:30 ч. зала Космос в партньорство с А1 за младежи над 14 г. и възрастни вход с билети

Билети и пропуски за събитията можете да вземете през сайта на фестивала, към който ви отвеждат активните връзки при имената на събитията по-горе. В рамките на фестивала ще откриете и представителния щанд на Геолого-географския факутлет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (на 8 и 9 октомври, събота и неделя). 

Още за Софийския фестивал на науката

Софийският фестивал на науката е празненство на науката и технологиите, с представяния на водещи български и световни учени, дискусии, демонстрации, интерактивни работилници за ученици и възрастни, интердисциплинарно представяне на взаимодействието между наука и изкуство.

Дванайсетото издание на фестивала се организира от Фондация „Красива наука“, създадена от учредителите на фестивала Британски съвет и Форум Демокрит с нарочната цел да развива фестивала и представя през различни формати постиженията на българските и световни учени пред българската публика. Заедно с Министерство на образованието и науката, основен партньор на фестивала, както и многобройните институционални и корпоративни партньори, подготвяме вълнуваща и разнообразна програма от непоказвани до момента събития, посветени на някои от най-големите въпроси пред човечеството за промените в климата, здравето, космическите изследвания и търсенето на отговорите за произхода ни, както и годишнини от забележителни събития и личности.

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Родният дом на империатрица Жозефина - жената на Наполеон Бонапарт , о-в Мартиника

ггф