Трябва ли ми виза?

Трябва ли ми виза?

За да ви улесним при подготовката на пътешествия, решихме да подберем някои уеб сайтове, които могат да бъдат много полезни за получаване на справочна информация. Колкото и да преглеждате такава информация из Интернет обаче ви съветваме да имате предвид няколко много важни неща:
 

Правило номер 1: Използвайте този тип сайтове само за справочна информация и винаги се допитвайте за потвърждение до официалните власти на съответната държава.

Правило номер 1.1.: Никога не се доверявайте на 100% на информация от уеб пространството, която не сте успели да потвърдите от официален източник.

Знайте, че уеб сайтовете са инструмент, чрез който можете да извършвате справки.

1. Уеб сайтът на KLM

На този линк можете да изберете от падащите менюта своята националност, за къде пътувате, имате ли прекачвания и т.н. Системата ще ви върне подробна информация за изискваните визи и други документи, ако има такива. Освен това в ляво има допълнителна информация за хора, които пътуват с деца, домашни любимци и др.

2. http://www.visamapper.com/

Директно виждате карта, на която с легенда е изобразено вашето местоположение (засича се автоматично) и съответно за кои страни в света се изисква виза и за кои - не. За повече информация може да щракнете върху съответната държава върху картата.

3. http://www.doineedavisafor.com/

Две падащи менюта - за гражданство и дестинация, просто и лесно за използване. Когато получите информацията може да видите откъде е взета тя и датата на актуалност.

Автор: Евгения Сарафова

Публикувано от geolub

Сподели

Снимка на деня

Поглед към най-високият връх на Тасос - Ипасрио

ггф