Три дигитални събития от Кампанията Британската наука за КОВИД-19

Британското посолство, Британски съвет и Британската мрежа за наука и иновации организират три дигиталните събития от Кампанията Британската наука за КОВИД-19. Три интерактивни презентации, представени от изтъкнати професори от Лондонското училище по хигиена и тропически болести на 14, 20 и 29 юли ще задълбочат знанията ви за КОВИД-19.

На 14 юли от 19 часа, проф. Дейвид Хеймън, епидемиолог по заразни болести и експерт по обществено здраве ще говори за това какво учените знаят за SARS-CoV-2, вирусът който причинява КОВИД-19 и научените уроци как най-добре да бъде контролиран. Модератор ще и е д-р Савина Стоицова, епидемиолог, работеща на терен по КОВИД-19 в България. Тя е част от екипа на Националния център по заразни и паразитни болести.

На 20 юли проф. Беате Кампман ще говори за ваксината за КОВИД-19. Модератор ще е д-р Никола Кереков от Института по микробиолгия при БАН, а на 29 юли проф. Джими Уитуърт, в разговор с директора на Научния музей в Лондон Роджър Хейфилд, ще направят преглед на научните знания до момента за вируса, ваксините и леченията.

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Музиканти от Доленския район в Словения

ггф