Третото издание на „Куизът на Географ БГ“

На 28.03 се проведе третото издание на „Куизът на Географ БГ“. Мястото на неговото провеждане отново бе бар „Гарванът и гюлето“.

 

В куиза взеха участие 20 отбора, в които имаше общо 105 души. Това се оказа и най-посетеният куиз от началото на годината. Сред участниците имаше множество ученици, студенти, преподаватели и други приятели на географията. Събитието отново донесе топли и приятни емоции, а географският дух бе налице през цялото време.

 

Отборите премериха сила в пет кръга, а в крайна сметка класирането изглеждаше по следния начин:

 

Още в дебютното си участие отборът „ГГФ Мастърс“ грабна първото място. Те финишираха със 77 т. - с цели 5 точки пред втория отбор (най-голямата преднина пред втория в скормната история на куизовете на Географ БГ). Драма все пак имаше, тъй като „ГГФ Мастърс“ трябваше да осъществят голям обрат в последния кръг за да завършат първи. На второ място застанаха от отбор „Будалите” със 72 т., които след две поредни участия в подножието на призовата тройка, най-после успяха да влезнат в топ 3. Третата позиция зае друг традиционно силен отбор - „8-то море на Единбург” със 71,5 т., които за втори път финишират на тази позиция. 

Шампионите от „ГГФ Мастърс“
Отбор „Будалите” с жадуваното място в призовата тройка
„8-то море на Единбург” с поредното си убедително представяне

Трябва да отчетем, че борбата за призовата тройка бе ожесточена. Четъртият, петият и шестият отбор завършиха в рамките на едва 2,5 т. от третите. Извън тройката останаха отборите на „Геогаф“, които допреди последния кръг бяха на първо място, предходните шампиони „Черните птици“ и дебютантите „Retired geographers“. Факт е, че сред първите отбори и този път имаше предимно познати имена, като това постоянство в представянето им може да се онагледи в класирането на вечната ранглиста. 

„Черните птици“ с наградите си от месеците януари и февруари
Горната половина на вечната ранглиста
Долната половина на вечната ранглиста

Общо 32 са отборите, които са взели участие в нашите три издания на куиза. От тях 18 са взели участие в две издания, а общо 7 са отборите, които са взели участие и в трите до този момент.

 

За победителите имаше различни награди, но най-важен бе споменът, както и новите емоции от интелектуалната забава.

 

Благодарим на всички за участието във това издание на „Куизът на Географ БГ“. Благодарим и на всички, които участваха в организацията по провеждането на куиза. 

Скоро ще се срещнем отново! Следете сайта на Географ БГ за информация относно следващия куиз. 

Очакваме Ви!

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Родният дом на империатрица Жозефина - жената на Наполеон Бонапарт , о-в Мартиника

ггф