Традиционна лятна еко регата ще чисти река Струма този уикенд (14 юли, Кресненско дефиле)

Тази събота, 14 юли 2018 г., по инициатива на рафтинг клуб „Адвенчър Нет“ ще се проведе добре познатата еко регата „Чиста Струма“  - едно събитие с 8-годишна традиция, чиято цел е да обърне внимание върху опазването на околната среда по поречието на Струма в Кресненското дефиле. Както е известно, районът се отличава с уникално съчетание на континентално-средиземноморски климат и богата флора и фауна, което го прави предпочитана дестинация за еко туризъм.

И тази година добре дошли са всички желаещи  да се включат в една атрактивна доброволческа  акция с рафтинг лодки и каяци - организатори, инструктори, приятели и почитатели на екстремните преживявания в бързи води - да обединят усилия и да съчетаят полезното с приятното, да чистят и да се забавляват.

Организаторите ще предоставят чували и ръкавици за всички ентусиасти, които ще събират отпадъци както от лодките, така и от брега – боклуци, които всекидневно се закачат в крайбрежната растителност, но и пластмасови бидони, торбички, чашки и т.н., които се спускат свободно по течението.

Сборен пункт ще бъде Адвенчър кемп, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно, а стартът на еко регатата ще бъде даден в 10 ч. Всеки включил се ще бъде награден с безплатно рафтинг или каяк спускане, а в края на деня всички участници ще се върнат обратно в кемпа, за да  отпразнуват успешната акция с щуро парти под звездите.

Река Струма е най-подходящата локация за практикуване на рафтинг в България заради своето пълноводие, а също и предпочитано място за провеждане на състезания по рафтинг и каяк.

За повече информация: www.adventurenetbg.com
Официално фейсбук събитие:
https://www.facebook.com/events/201418493844755/
Адвенчър Нет във Фейсбук
https://www.facebook.com/AdventureNetRafting/

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Кашубски ландшафтен парк, Поморско воеводство, Полша

ггф