Студентски куиз на Българския географски онлайн фестивал - 2021

Програмата на Българския географски онлайн фестивал 2021 включва за студентско състезание, което ще се проведе под формата на куиз в няколко кръга. За победителите са предвидени географски награди, а за всички участници са гарантирани приятни емоции, много веселба и нови познания. Студентският куиз ще бъде проведен в ZOOM, а запис от него ще се публикува впоследствие.

Кой може да участва?

Участниците в отборите трябва да са действащи студенти в български или чуждестранни университети (бакалавърска и магистърска степен). Допуска се и участието на докторанти.

Как се съставя отбор?

Отборите трябва да са съставени до 6 души. Участниците в отборите не е задължително да бъдат представители на едно и също учебно заведение.

Как да се регистрират отборите?

Студентските отбори се регистрират с писмо (включващо име на отбора, капитан и участници) до: geografski.festival@gmail.com

Докога се регистрират отборите?

Участието на студентски отбор в куиза трябва да се заяви не по-късно от 17 юни 2021 г. Всички регистрирани отбори ще получат допълни инструкции за формата и състезателните кръгове.

На каква тема ще бъдат въпросите?

Въпросите ще бъдат с тематично насочени към науките за Земята, но няма да са пряко свързани с учебни планове и програми. В състезанието ще се включат и въпроси, тестващи общата култура, знания и мислене на студентите. 

Събитието е на 20 юни 2021 г. от 20:00 ч. и се организира в партньорство с Факултетския студентски съвет на Геолого-географския факултет на Софийския университет. В края на 2018 г. ФСС на ГГФ организира такъв куиз в Софийския университет, където участие взеха десетки отбори от различни факултети на университета. 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Вулканът Килиманджаро от самолет

ггф