Студентски куиз на Българския географски фестивал - Стара Загора 2019

Програмата на петото издание на Българския географски фестивал ще включи за пръв студентско състезание, което ще се проведе под формата на куиз в няколко кръга. За победителите са предвидени географски награди, а за всички участници са гарантирани приятни емоции, много веселба и нови познания. Студентският куиз ще бъде открит за наблюдаване от свободна публика.

Кой може да участва?

Участниците в отборите трябва да са действащи студенти в български или чуждестранни университети (бакалавърска и магистърска степен). Допуска се и участието на докторанти.

Как се съставя отбор?

Отборите трябва да са съставени от 3 до 6 души. Участниците в отборите не е задължително да бъдат представители на едно и също учебно заведение.

Как да се регистрират отборите?

Всеки един студент, желаещ да участва в географския фестивал и съответно в куиза, трябва да се регистрира като индивидуален участник на фестивала и да посочи, че е студент в регистрационната форма. След като получи потвърждаващо писмо за регистрация, студентите, желаещи да участват в състезанието, трябва да отговорят на имейла като посочат желанието си за участие в куиза, имената на своите съотборници (които също трябва да се регистрират!) и името на отбора си.

Докога се регистрират отборите?

Участието на студентски отбор в куиза трябва да се заяви не по-късно от 31 март 2019 г. В началото на месец април всички регистрирани отбори ще получат допълни инструкции за формата и състезателните кръгове.

На каква тема ще бъдат въпросите?

Въпросите ще бъдат с тематично насочени към науките за Земята, но няма да са пряко свързани с учебни планове и програми. В състезанието ще се включат и въпроси, тестващи общата култура, знания и мислене на студентите. 

Събитието се организира в партньорство с Факултетския студентски съвет на Геолого-географския факултет на Софийския университет. В края на 2018 г. ФСС на ГГФ организира такъв куиз в Софийския университет, където участие взеха десетки отбори от различни факултети на университета. 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Над магистрала "Струма" в района на Бобошевската котловина

ггф