Студентски куиз на Българския географски фестивал - 2024 г.

В програмата на Българския географски фестивал място отново ще заеме и студенският куиз, който за втори път след пандемията ще се проведе в присъствен формат. Традиционно за куиза ще бъдат осигурени приятни емоции и най-важното нови познания за всеки един участник. За студентите са предвидени няколко кръга с въпроси, а победителите ще получат различни географски награди. Събитието се организира в партньроство с Факултетния студентски съвет на ГГФ.

Кой може да участва?

Участниците в отборите трябва да са действащи студенти в български или чуждестранни университети (бакалавърска и магистърска степен). Допуска се и участието на докторанти.

Как се съставя отбор?

Отборите трябва да са съставени до 6 души. Участниците в отборите не е задължително да бъдат представители на едно и също учебно заведение.

Как да се регистрират отборите?

Студентските отбори се регистрират с писмо (включващо име на отбора, капитан и участници) до: geografski.festival@gmail.com

Докога се регистрират отборите?

Участието на студентски отбор в куиза трябва да се заяви не по-късно от 14 април 2024 г. Всички регистрирани отбори ще получат допълни инструкции за формата и състезателните кръгове.

На каква тема ще бъдат въпросите?

Въпросите ще бъдат тематично насочени към науките за Земята, но няма да са пряко свързани с учебни планове и програми. В състезанието ще се включат и въпроси, тестващи общата култура, знания и мислене на студентите. 

Къде и кога ще се проведе?

27.04., събота, в 17:30 ч.; Международния конгресен център в Бургас.

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Родният дом на империатрица Жозефина - жената на Наполеон Бонапарт , о-в Мартиника

ггф