Студентски куиз на Българския географски фестивал - 2022 г.

В програмата на Българския географски фестивал място отново ще заеме и студенският куиз, който за втора поредна година ще се проведе в онлайн среда. Това обаче няма да ни спре да си прекараме страхотно, тъй като гарантираме приятни емоции и най-важното нови познания за всеки един участник. За студентите са предвидени няколко кръга с въпроси, а победителите ще получат различни географски награди. Състезанието ще се проведе в платформата ZOOM, като след това ще бъде публикуван и запис от надпреварата.

Кой може да участва?

Участниците в отборите трябва да са действащи студенти в български или чуждестранни университети (бакалавърска и магистърска степен). Допуска се и участието на докторанти.

Как се съставя отбор?

Отборите трябва да са съставени до 6 души. Участниците в отборите не е задължително да бъдат представители на едно и също учебно заведение.

Как да се регистрират отборите?

Студентските отбори се регистрират с писмо (включващо име на отбора, капитан и участници) до: geografski.festival@gmail.com

Докога се регистрират отборите?

Участието на студентски отбор в куиза трябва да се заяви не по-късно от 14 април 2022 г. Всички регистрирани отбори ще получат допълни инструкции за формата и състезателните кръгове.

На каква тема ще бъдат въпросите?

Въпросите ще бъдат с тематично насочени към науките за Земята, но няма да са пряко свързани с учебни планове и програми. В състезанието ще се включат и въпроси, тестващи общата култура, знания и мислене на студентите. 

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Първият щанд на Географ БГ за участие в Софийския фестивал на науката през 2015 г.

ггф