Стартира първият национален образователен конкурс „дигитални истории от училището и университета“

По повод Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), Есри България в партньорство с Министерство на образованието и науката и водещи образователни организации, обявява Национален образователен конкурс за истории с дигитални карти под надслов „Дигитални истории от училището и университета“.

Конкурсът е насочен към всички учители, ученици, студенти и докторанти, които са поканени да участват, като представят вдъхновяваща история, урок или интересна тема по нов, увлекателен начин с универсалния език на интерактивните карти (StoryMaps).

Интерактивните карти съчетават една или повече уеб карти, придружени с текст, снимки и мултимедийно съдържание, които могат да направят всяка история още по-вълнуваща. За тези, които не са използвали ArcGIS StoryMaps досега, организаторите са подготвили редица готови за използване шаблони и видео инструкции.

В рамките на конкурса всеки от участниците ще има възможност да създаде интерактивна карта, с която да кандидатства в една от следните три категории:

  • Учители
  • Студенти и докторанти
  • Ученици

Приемете предизвикателството, представете своята дигитална история и спечелете парична награда, абонамент за водещи издателства и още много специални награди.

Представените карти ще бъдат оценявани от жури, включващо доказани специалисти в областта на Географските информационни системи, представители на водещите университети и бизнес организации у нас, поставяйки основа за по-добрата комуникация между различните общности в сферата на ГИС.

В конкурса може да се включите като се регистрирате за участие в срок до 15 октомври 2021г. на https://bit.ly/2Y0f5d8 . Срокът за подаване на готовите истории с дигитални карти е до 08 ноември 2021г.

Подробните условия и помощни материали, можете да намерите на сайта на конкурса https://teach-with-gis-bulgaria-esribulgaria.hub.arcgis.com/pages/storymap-contest .

Победителите от „Дигитални истории от училището и университета“ ще бъдат обявени на 17 ноември 2021г., в рамките на Световния ГИС ден, най-големият ГИС форум в страната, както и на уебсайта на конкурса.

Официален инициатор и организатор на Световния ГИС Ден е Esri – водещата ГИС компания в света, която в продължение на повече от 50 години предоставя научни постижения, иновативни технологии и мощни инструменти, превръщайки географските информационни системи в достъпен и полезен инструмент за по-ефективно разгръщане на идеи, планове и проекти. ГИС технологиите са една от трите най-динамично развиващи се технологии в света. Те подпомагат по-доброто разбиране на събитията и взаимовръзките между обектите в света около нас, като по този начин улесняват идентифицирането на съществуващи проблеми, и осигуряват подходящите средства за взимане на информирани решения.

За Есри България

Есри България е лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС) с повече от 25 години опит на българския пазар. Създадена през 1995г, компанията е изключителен представител на Esri за страната. Есри България реализира стратегически ГИС проекти от национален мащаб в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията е официален организатор на Световния ГИС Ден в страната. ЕСРИ България е партньор на българското образование и наука и член на авторитетни български и международни организации.

За Esri

Esri, световният лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС), онлайн карти, анализи, локализационни и картографски услуги, помага на клиентите си да отключат пълния потенциал на своите данни, за да подобрят своите оперативни и бизнес резултати. Основана през 1969 г. в Калифорния, САЩ, днес софтуерните продукти на Еsri са внедрени в над 350 000 организации в целия свят и в повече от 200 000 институции в Европа, Америка, Азия, Африка и Близкия изток, включително в много компании част от Fortune 500, правителствени агенции, НПО и университети. Esri разполага със силна регионална мрежа от офиси, дистрибутори и партньори, които подпомагат работата на клиентите на местно ниво в  над 100 държави на шестте континента. Със своя новаторски подход в геопространствените информационни технологии, Esri проектира най-иновативните решения за дигитална трансформация, Интернет на нещата (IoT) и комплексни анализи. Повече информация на: www.esri.com.

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Село Теплен в подножието на планината Стъргач

ггф