Спаси глобуса и направи добро!

Спаси глобуса и направи добро!

Всяка година в България много ученици завършват училище, много хора сменят жилищата си или пък решават да напуснат родината. В различни случаи на всекиго може да се наложи да се раздели със своята библиотека, картографски материали или домашен глобус. В същото време в страната има много малки населени места с училища, читалища или друг тип организации, които имат нужда от обновяване на своите библиотеки.

Затова ние от Географ БГ решихме да се опитаме да направим мост между тези, които биха искали да споделят своите вече непотребни стенни карти, училищни атласи или глобуси и тези, които имат нужда от тях. Знаем със сигурност, че много учители по география в страната преподават без необходимите за това картографски продукти и понеже сме наясно колко неприятна е тази ситуация, бихме искали да помогнем.

Как може да стане това?

От днес стартираме набирането на информация за това къде в България има нужда от картографски материали и какви. Ако сте учител, който изпитва необходимост от стенна карта или нещо друго, попълнете формата по-долу. От началото на септември 2016 г. ние ще предоставим възможност на хората, които биха искали да дарят карти, атласи или глобуси, да го направят - в нашия Център за знания, чрез куриер или по друг удобен за тях начин. Така се надяваме да намерим нов дом на много картографски материали, където те да бъдат използвани по предназначение.

Ако сте учител, работите в читалище, друг тип образователна институция или неформална група, просто попълнете формата по-долу. Ние ще се опитаме да помогнем с каквото можем, за да стартирате новата учебна година с качествени материали.

А всички, които биха искали да дарят карти, атласи или глобуси, които са добре запазени, ще могат да го направят от началото на месец септември на различни места в София и страната, за което ще публикуваме допълнително информация. Ако все пак нямате търпение да го направите, можете да ни пишете още сега на hello@geograf.bg.

Публикувано от geolub

4 Коментара - Спаси глобуса и направи добро!

St (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Много добра инициатива!

Ивона Димитрова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Чудесна инициатива! Много деца и учители ще бъдат благодарни!

с двете си ръце За (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Напълно одобрявам и подкрепям започващата инициатива. Само адмирации за стоящите в основата ѝ.

читател (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Днес много от картите са достъпни в интернет http://gis.mrrb.government.bg/

Сподели

Снимка на деня

Старият град в Созопол

ггф