Шестото издание на „Куизът на Географ БГ“

На 26.06 се проведе шестото издание на „Куизът на Географ БГ“. Мястото на неговото провеждане отново бе емблематичната аудитория 252 в Геолого-географския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Аудиторията е посветена на Анастас Иширков - пионерът в географската наука у нас, като по този начин средата пасна идеално на географския дух, който събитието създаде.

 

В куиза взеха участие 14 отбора, в които имаше общо 67 души. Сред участниците имаше множество ученици, студенти, преподаватели и други приятели на географията. Събитието отново донесе топли и приятни емоции, а най-важното е, че всеки  се обогати и с нови знания. 

Отборите премериха сила в пет кръга, а в крайна сметка класирането изглеждаше по следния начин:

 

За втори път в историята победител стана различен отбор от този на „Черните птици”. По-любопитно е, че това отново бе отборът „ГГФ Мастърс”, който осъществи съответно своята втора победа в „Куизът на Географ БГ”. Представителите на шампионския отбор сториха това със силен пробив в последния кръг и завършиха с впечатляващите 82 т. Това е и второто най-добро представяне в историята на „Куизът на Географ БГ”, като единствено „Черните птици” със своите 87 т. през месец май имаха по-висок резултат. За втори пореден куиз пък среброто грабнаха от „Retired geographers“, които финишираха със 79 т.  На трета позиция отново се настани отборът на „Geogeeks“, който със 77 т. затвърди своето убедително представяне през тази година. Интересно е да се отбележи, че този път първите три отбора изпъкнаха значително над останалите. Любопитен бе и моментът, че безспорните легенди на състезанието - „Черните птици”, този път завършиха на едва пета позиция, а други емблематични имена като „8-то море на Единбург” и „Будалите” не успяха да влезнат дори в горната половина на таблицата.

Още едно първо място за „ГГФ Мастърс“
Отбор „Retired geographers” на втора позиция за пореден куиз
„Geogeeks” отново грабва третото място

Ето как изглежда и горната половина на вечната ранглиста към този момент:

Отборите с над 100 точки във вечната ранглиста

За победителите имаше различни награди, но най-важен бе споменът, както и новите емоции от интелектуалната забава. Благодарим на всички за участието във това издание на „Куизът на Географ БГ“. Благодарим и на всички, които участваха в организацията по провеждането на куиза. Скоро ще се срещнем отново! Следете сайта на Географ БГ за информация относно следващия куиз. 

Очакваме Ви!

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Панорамата от кулата на Джото, Флоренция

ггф